van der Horst

Misano: Rinaldi domineert – HTP Bentley loopt in op WRT

Start BSS Main Race Misano
Start BSS Main Race Misano
Marco Seefried en Norbert Siedler hebben na hun nipte zege in de Qualifying Race gisterenavond vandaag de Main Race op het circuit van Misano gedomineerd. In eigen land stond er geen maat op de groene Ferrari 458 Italia GT3 van het Duitse Rinaldi Racing. De fabrieks Lamborghini van Super Trofeo kampioen Patrick Kujala kon bij de start even van de leiding proeven, maar na enkele ronden stelde Seefried alweer orde op zaken. Na de pitstops controleerde Siedler de voorsprong om uiteindelijk met een marge van 7 seconden de meet te overschrijden.
Zoals verwacht ontbraken Laurens Vanthoor en Robin Frijns op het appel vandaag, en dus moesten Maxi Buhk en Vincent Abril maximaal punten trachten te scoren met hun HTP Bentley Continental GT3 om in Zandvoort nog een goede kans op de titel te hebben. Buhk startte slechts als zevende maar wist in geen tijd op te rukken naar P3, alvorens de Lamborghini van Kujala te passeren. 

Bentley Team HTP Continental GT3
Bentley Team HTP Continental GT3
De Ferrari was inmiddels al gaan vliegen en Abril kon enkel de tweede plaats en de bijhorende 18 punten veilig stellen. De achterstand in het kampioenschap wordt daardoor herleidt tot slechts 8 punten en dat terwijl er volgende weekend in Zandvoort nog 34 te verdienen zijn. De vraag is natuurlijk of Robin Frijns in eigen land de klus alleen zal moeten klaren, Vanthoor gaf vanmorgen immers al aan er geen goed oog in te hebben. Ook de Rinaldi Ferrari is dankzij de dubbele overwinning terug in de running, met een achterstand van 17 eenheden.

Net achter het podium was er in de tweede wedstrijdhelft een hevige strijd tussen de Braziliaanse BMW’s en de Always Evolving Nissan GT-R van Craig Dolby. Laatstgenoemde was overduidelijk een van de snelste piloten op de baan en passeerde al snel Sergio Jiminez, maar kwam na enkele inhaalpogingen tijd te kort om ook nog Atila Abreu in te halen en vierde te worden.

Voor Belgian Audi Club Team WRT werd het wedstrijd om snel te vergeten, al was er ook een lichtpuntje. Enzo Ide vertrok als derde maar verloor al snel veel terrein en belandde in de buik van het peloton. Uiteindelijk werd de Audi #3 van Ortelli en Richelmi pas zevende, voor de bolide van Ide en Mies. Dat volstond echter voor WRT om nu al de titel bij de teams veilig te stellen.

--- UITSLAG BSS MAIN RACE MISANO (PDF) ---

Foto's: VSA/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 4 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons