Misano F4: Mick Schumacher rijdt zich in de kijker met twee zeges

Mick Schumacher
Er ging in Misano dit weekend ook veel aandacht naar Mick Schumacher, die er zijn debuut maakte in het Italiaanse formule 4 kampioenschap, in het kader van de Blancpain Sprint Cup wedstrijd werden er vier races voor verreden. Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, won twee races en werd vierde in de finale race op zondag en vergaarde daarmee voldoende punten om het circuit als leider in het kampioenschap te verlaten.
Vorig jaar maakte Mick Schumacher zijn debuut in de autosport in het Duitse formule 4 kampioenschap. Hij won tijdens het debuutweekend een race, een prestatie die hij daarna niet meer kon herhalen. Gedurende de winter stapte hij over van het Nederlandse Van Amersfoort Racing naar het Italiaanse Prema Powerteam. Dit jaar staan zowel het Italiaanse als het Duitse F4 kampioenschap op het programma van de zeventienjarige Duitser.

Mick Schumacher - Prema Powerteam
Met 41 deelnemers werd het veld opgesplitst in drie groepen die ieder twee kwalificatieraces moesten betwisten waarna de 36 best geklasseerde rijders nog een finale moesten rijden. De indeling van de groepen gebeurde na de kwalificatie waar de rijders met de beste, de vierde, de zevende, enz. tijd groep A vormden, diegene op de tweede, vijfde, achtste, enz. plaats naar groep B gingen en tenslotte zij die zich kwalificeerden met de derde, zesde, negende, enz. tijd in groep C ingedeeld werden. In de eerste race namen de deelnemers uit groep B het op tegen die van groep C, in de tweede race kwam groep A uit tegen groep B waarna de derde race tussen groep A en groep C de kwalificatie wedstrijden afsloot. Ieder piloot betwistte zo twee races waarna optelling van de resultaten de 36 best geklasseerden nog naar een finale race gingen.

Podium race 1
Mick Schumacher won zijn beide kwalificatiewedstrijden, de derde race waaraan hij niet deelnam ging naar Marchina Raul Guzman (DR Formula). In de finale race kon de Duitser niet bevestigen en werd vierde na Marcos Siebert (Jenzer Motorsport), Yuri Vips (Prema Powerteam) en Guzman. De Nederlander Job van Uitert (Jenzer Motorsport) sloot de top vijf af. Toch had Schumacher aan twee zeges en een vierde plaats voldoende om met 62 punten de leiding in het kampioenschap te nemen met vier punten voorsprong op Guzman. Volgende week start Schumacher zijn Duitse campagne op het circuit van  Oschersleben.

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 11 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.