van der Horst

Extreme E: Molly Taylor trekt naar JBXE voor eerste race

Kevin Hansen en Molly Taylor
Kevin Hansen en Molly Taylor
Eind deze week start het tweede seizoen van Extreme E en praktisch ieder team was rond met hun rijdersbezetting, behalve JBXE. Het team van Jenson Button moest nog op zoek gaan naar een pilote, nadat Mikaela Åhlin-Kottulinsky richting Rosberg X Racing trok. Daarom rekent het dit weekend op niemand minder dan... Molly Taylor, althans voorlopig voor één race.
  • Hamofa Performance
Het is een opmerkelijke zet van de voormalige wereldkampioen Formule 1 om de Australische te strikken. Taylor won samen met Rosberg X Racing het eerste seizoen van het Extreme E, totdat zij opzijgeschoven werd voor Åhlin-Kottulinsky. Achter de schermen werkte zij richting een nieuw programma en dat start toch met JBXE, dat zij samen met Kevin Hansen in Neom zal aanvatten.

Laia Sanz en Carlos Sainz
Laia Sanz en Carlos Sainz
Eerder nog bevestigde ook Xite Energy Racing dat Oliver Bennett aan de start zal verschijnen, wat eerst nog twijfelachtig was. De Brit zal normaal het stuur delen met Klara Andersson, maar wordt tijdens de eerste race vervangen door Tamara Molinaro. Chip Ganassi Racing behoudt ook het vertrouwen in Kyle LeDuc en Sarah Price, terwijl ook Carlos "El Matador" Sainz bevestigde zijn deelname met Laia Sanz, waardoor we drie sterren van de meest recente Dakar Rally nog maar eeens tegen elkaar zullen zien strijden in het land waar de beroemde rally raid plaatsvond, namelijk Saoedi-Arabië.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op dinsdag 15 februari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons