van der Horst

Monaco: Antonio Fuoco wint tweede formule 2 wedstrijd

Podium sprintrace Monaco
Podium sprintrace Monaco
Antonio Fuoco (Charouz) is de winnaar geworden van de sprintrace voor het FIA Formula 2 Championship in de straten van Monaco De Italiaan vertrok van op de pole en reed de ganse wedstrijd aan de leiding. Lando Norris (Carlin) en Louis Delétraz (Charouz Racing) vervolledigden het podium van een geanimeerde race. Na de race kregen Fuoco en Norris nog een tijdstraf voor het te snel weg te zijn na de Virtual Safety Car periode, Fuoco behoudt zijn zege maar Norris verliest een plaats ten opzichte van Delétraz.
Sean Gelael - Prema Racing
Sean Gelael - Prema Racing
Al bij de start liep het mis, Nyck de Vries (Prema Racing) geraakte niet van zijn plaats en Tadasuke Makino (Russian Time) en Luca Ghiotto (Campos Racing) reden op elkaar in, waarop onmiddellijk een virtual safety car procedure volgde.  Fuoco had de leiding genomen voor Norris en Jack Aitken (ART GP), maar deze laatste kreeg te kampen met mechanische problemen en moest de strijd staken. Na vier ronden kwam de safety car de baan op nadat Sean Gelael (Prema Racing) hard de vangrails was ingegaan, gelukkig zonder gevolgen voor de rijder.

Antonio Fuoco - Charouz
Antonio Fuoco - Charouz
Bij de herstart kon Fuoco Norris achter zich houden tot wat later een aanrijding tussen Alexander Albon (DAMS) en Roy Nissany (Campos Racing) opnieuw de safety car naar buiten bracht. Met nog twee ronden te gaan ging het licht op groen maar niet voor lang, een nieuwe aanrijding nu tussen  Nirei Fukuzumi (Arden) en Santino Ferrucci (Trident) leidde tot een ultieme neutralisatie. Artem Markelov (Russian Time), de winnaar van de hoofdrace, eindigde ditmaal als vierde voor Roberto Merhi (MP Motorsport), Arjun Maini (Trident), Maximilian Günther (Arden) en Nicholas Latifi (DAMS).

Foto's: Georges De Coster
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zaterdag 26 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Monaco.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons