van der Horst

Monte Carlo: Guillaume de Mévius: “Een fout, maar uitstekende tijden”

Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe - Citroën C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe - Citroën C3 R5
Hoewel ze op dat moment in de Rally van Monte Carlo een schitterende tiende plaats algemeen en een tweede in WRC2 bezetten, schoven Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe op drie proeven van het eind van de baan. Een fout die de uitstekende prestaties van het team in de kleuren van het RACB National Team echter niet in de schaduw kan stellen.
  • Shopa
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe konden op zondagmiddag hun ontgoocheling niet onder stoelen of banken steken. In enkele seconden was hun droom om in de top-10 van de prestigieuze Monte Carlo Rally te finishen verbrijzeld. Eén bocht in de 14de van 16 chronoritten bleek hen fataal.

“We zullen de onboardbeelden nog eens moeten bekijken, maar ik vermoed dat we voor die bocht wat te optimistische nota’s hebben opgetekend", legt Guillaume de Mévius uit. "De hoek van de bocht was veel scherper dan ik had verwacht. Tuurlijk is dat spijtig, want die ene fout veroorzaakte meteen onze opgave. Eerlijk, we waren niet aan het forceren. We hadden een voorsprong van zowat 16 seconden op de derde in de categorie, en de leider konden we toch niet meer bijbenen. Er was geen enkele reden om buitensporig aan te vallen.”

Tot aan de opgave in de beruchte proef van La Bollène Vésubie presteerde het duo echter zo goed als perfect.
“Ja, we waren goed bezig”, stelt de rijder van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team. “Net zoals in 2018 lagen we op een tweede plaats in WRC2, met dat verschil dat we deze keer heel goede tijden in de categorie lieten optekenen. Tot drie keer toe zetten we de snelste tijd neer. Telkens het parcours ons wolfijzers en schietgeweren voorschotelde, wisten we die zorgvuldig te vermijden. Resultaten die meteen ook bewijzen dat we op een efficiënte manier werken. Tussen Martijn en mezelf is de samenwerking top. We beschikken overigens ook over een heel performante Citroën C3 R5, klaargestoomd in de ateliers van DG Sport.”

De volgende afspraak van Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe met het kruim van het WRC volgt eind maart, in Corsica.

Persbericht RACBSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 27 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons