van der Horst

Monza: Benjamin Paque opnieuw leider in het Rookie- klassement van de Porsche Carrera Cup France

Benjamin Paque - Forestier Racing CLRT
Benjamin Paque - Forestier Racing CLRT
Op het beroemde circuit van Monza was het de Porsche Carrera Cup France die afgelopen weekend voor spektakel zorgde. Het was de gelegenheid bij uitstek voor Benjamin Paque om opnieuw zijn snelheid te tonen en om te bevestigen dat hij er tijdens de finale op Paul Ricard, tijdens het eerste weekend van oktober, alles aan zal doen om de titel in de Rookies-categorie in de wacht te slepen, niet zonder het team CLRT te helpen om de titel bij de teams te veroveren...
Zijn prestaties waren eens te meer zeer goed, maar jammer genoeg was er ook pech en een opvallende agressiviteit van de zijde van zijn concurrenten. Net als op de Red Bull Ring kreeg Benjamin Paque ook in Monza met hachelijke situaties te maken. Na de eerste vrije training op een circuit dat gewoon onder water stond en één snelste ronde synoniem voor de vijfde tijd algemeen, werd de jonge Luikenaar tweede in de tweede vrije training. Hij was daarbij duidelijk de beste Rookie en hij toonde zich sneller dan zijn teamgenoot Dorian Boccolacci. Die indruk werd tijdens de kwalificatie bevestigd, waar hij twee keer de tweede tijd neerzette achter diezelfde Boccolacci, meteen ook een nieuw bewijs van de geweldige vorm van de Porsche 992 GT3 Cup van CLRT.

Bij de start van de eerste race behield Paque zijn tweede plaats, hij was daarbij onder meer sneller dan Alessandro Ghiretti. “Vervolgens kwam er een neutralisatie, waardoor de verschillen teniet werden gedaan”, vertelt Benjamin. “Tijdens de herstart viel Ghiretti me heel netjes aan bij de eerste chicane en hij won dan ook een plaats. Echter, met een derde plaats algemeen en een nieuwe overwinning in de Rookies-categorie heb ik het uitstekend gedaan, waarbij ik op vlak van punten een goede zaak deed, omdat mijn grootste rivaal Mathys Jaubert moest opgeven.”

De volgende dag zou echter complexer worden... “Ik kreeg net voor de start verschillende alarmlichten op het dashboard te zien, waar we meteen iets aan moesten doen”, vertelt de CLRT-rijder. “Het resultaat was dat Ghiretti, Klein, Perrot en Jaubert me voorbij konden! Ik kon Jaubert echter opnieuw passeren, terwijl voor me Ghiretti en Klein het met elkaar aan de stok kregen en ik naar plaats vier opschoof, klaar om Louis Perrot aan te vallen. Meerdere malen probeerde ik hem aan de buitenkant bij het remmen voorbij te gaan, maar zijn verdediging was zo agressief dat ik de chicanes moest afsnijden en dus ook systematisch mijn plek moest teruggeven. Ik bleef aanvallen, maar niet zonder één of twee aanrijdingen van hem te vermijden! Helemaal aan het einde van de race keerde de Safety Car terug op het circuit en onder geel gingen we onder de geblokte vlag door. Maar al met al was het resultaat goed en het resultaat voor Rookies-kampioenschap zeker prima...”

Behalve dan dat de wedstrijdleiding besloot om Benjamin Paque een straf van vijf seconden op te leggen wegens 'Track Limits'. “Ik ging mijn zaak bepleiten en het waren twee overschrijdingen van de limieten in bocht 10 die me deze straf opleverden. De steward erkende dat ik in het tweede geval, gezien de manier waarop Perrot verdedigde, geen andere keuze had dan aan de andere kant van de lijn voorbij te gaan... maar dat hij verplicht was om dit uitwijkmanoeuvre als een 'Track Limit' te tellen... Resultaat: vijftiende algemeen en derde Rookie. Ik noteerde het en vertrok...”

Op 6, 7 en 8 oktober betwist Benjamin Paque van de finale op Circuit Paul Ricard om te proberen de titel bij de Rookies in de wacht te slepen. Met een kleine voorsprong van één punt op Mathys Jaubert weet de Luikse rijder dat hij op snelheid kan winnen, zoals acht poleposities op negen races in de categorie ruimschoots hebben aangetoond! Met zijn teamgenoot Dorian Boccolacci op twee punten achter leider Alessandro Ghiretti in het rijdersklassement en CLRT met achttien punten voorsprong op TFT Racing bij de teams, belooft de strijd opnieuw heel intens te worden. De toon is gezet... 

Persbericht Benjamin PaqueDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 26 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons