van der Horst

Monza: Mikel Azcona en Daniel Nagy verdelen de buit

Mikkel Azcona wint net voor Gilles Magnus
Mikkel Azcona wint net voor Gilles Magnus
Na een kleine pauze kwam de TCR Europe Sim Series weer op gang in Monza en het zijn Mikel Azcona en Daniel Nagy die de overwinningen onder elkaar verdeelden. Eigenlijk had Nagy de eerste race al moeten winnen, ware het niet dat zijn internetconnectie het liet afweten in de laatste rechte lijn naar de finish. De Hongaar kreeg een herkansing en verzilverde die met een overwinning. Ook Gilles Magnus en Nicolas Baert waren erbij en vooral deze eerste liet zich opmerken.
Met een derde tijd deed Magnus het niet slecht. Voor hem moest hij Bence Boldisz dulden, maar in de Variante Ascari tikte de Schotenaar de Hongaar aan waardoor hij meer tijd verloor. Hij bleef heel de race in gevecht om wat dan de tweede plaats was met Teddy Clairet, totdat Mikel Azcona in de laatste rechte lijn beide voorbij snelde en onverwacht de overwinning kreeg. In de tweede wedstrijd reed Magnus een solide race naar voren tot hij in de laatste ronde aangetikt werd en niet verder kwam dan een vijfde plaats.

Nicolas Baert bleef ook tijdens de eerste race vechten om een plek in de top vijf en dat werd tevens zijn finishpositie. In de tweede race klom de jongeman uit Waterloo ook mee naar boven, maar in tegenstelling tot zijn teamgenoot kon hij wel een podium plaats verzilveren met in zijn zog een snel oprukkende Julien Briché.

Foto: TCR MediaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op donderdag 9 juli 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons