van der Horst

Moskou: Catsburg en Lamborghini op pole

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo R-EX
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo R-EX
Nick Catsburg pakte vanochtend in de #88 Reiter Lamborghini die hij deelt met Albert von Thurn und Taxis de pole voor de kwalificatierace van deze middag. Onze Noorderbuur was in Q2 al heel snel onderweg en was ook de beste in de beslissende Q3, daar wel op korte voet gevolgd door Markus Winkelhock in de #6 Phoenix Audi die hij deelt met Niki Mayr-Melnhof. De Oostenrijker is inmiddels wegens familiale omstandigheden naar huis vertrokken, waardoor Winkelhock de wedstrijden vandaag alleen zal afwerken, zonder in aanmerking te komen voor punten weliswaar.
#1 WRT Audi R8 LMS ultra
#1 WRT Audi R8 LMS ultra
Laurens Vanthoor en Robin Frijns eindigden verrassend pas als vijfde, nadat Vanthoor gisteren tijdens de vrije trainingen nog van de baan ging in de #1 WRT Audi. Zij delen de derde startrij met Enzo Ide in de #2 WRT Audi, in die auto was het Christopher Mies die Q3 voor zijn rekening nam. WRT Audi werd bovendien dus voor het eerst in lange tijd geklopt door Phoenix Racing, dat al enige tijd slechts 1 wagen inzet in de Blancpain Sprint Series. 

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
De tweede startrij ging naar Norbert Siedler in de #333 Rinaldi Racing Ferrari die hij deelt met Marco Seefried, daarnaast vinden we Kevin Estre in de #55 Attempto Racing McLaren. Laatstgenoemde ging in de Britse wagen die hij deelt met Rob Bell wel op het einde van Q3 van de baan. De schade viel mee maar de sessie werd door zijn slipper wel op een kleine minuut van het einde al beëndigd door middel van de rode vlag.

--- Uitslag kwalificaties BSS Moskou 2015 (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow City.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons