van der Horst

Moskou: Lamborghini van start tot finish in kwalificatierace - Opgave voor Vanthoor

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo R-EX
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo R-EX
De vanop de pole vertrokken #88 Reiter Lamborghini van Nick Catsburg en Albert von Thurn und Taxis pakte vanmiddag de zege tijdens de kwalificatierace in Moskou. Een snelle pitstop bij Reiter en een ietwat trage pitstop van de eerste achtervolger, de #333 Rinaldi Racing Ferrari van Norbert Siedler en Marco Seefried, zorgde ervoor dat von Thurn und Taxis zonder druk naar zijn eerste zege kon rijden.
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
De snelle Catsburg, die ook in het WTCC uitkomt, kon voor de verplichte pitstop een klein kloofje slaan met de Ferrari, een gat dat na de pitstop nog groter was. De Ferrari viel bij het buitenrijden zelfs nog bijna ten prooi aan de #84 HTP Bentley van Maxi Buhk en Vincent Abril, die een mooie opmars kende. Enzo Ide reed als vierde de baan op na een snelle pitstop van WRT, onze landgenoot in de #2 Audi werd echter nog gepasseerd door Caca Bueno in de #0 Team Brasil BMW. Ide bleef wel de snel gestarte #55 Attempto Racing McLaren van Kevin Estre en Rob Bell voor.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #1
Minder geluk was er voor Laurens Vanthoor, hij liep bij de start meteen een lekke rechter achterband op en parkeerde zijn #1 WRT Audi in de box. Er zit maar een kleine twee uur tussen de kwalificatierace en de hoofdrace in Rusland, en daardoor was schade beperken vanmiddag de vuistregel. Het zorgt er wel voor dat kampioenschapsleiders Vanthoor en Frijns straks om 15 uur als laatste aan die hoofdrace moeten beginnen.

--- Uitslag Kwalificatierace BSS Moskou 2015 (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow City.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons