Motorland Aragon: Race 1: Dubbel voor Fortec

Oliver Rowland
Meindert van Buuren (Lotus) kwam als eerste over de finishlijn bij de eerste race van het Formule Renault 3.5 kampioenschap op het circuit van Motorland Aragon, maar de Nederlander was bij de start te vroeg uit de startblokken geschoten en kreeg daarvoor 20 seconden straftijd waardoor de zege alsnog ging naar Oliver Rowland (Fortec). De Brit bleef zijn teamgenoot Jazeman Jaafar en Dean Stoneman (DAMS) voor.
Gustav Malja (Strakka Racing) die de tweede tijd had neergezet in de kwalificatie na Matthieu Vaxivière (Lotus), verloor zijn plaats op de eerste startlijn nadat de bodemplaat van de wagen niet conform bleek te zijn. De Zweed verhuisde naar de laatste startplaats en Rowland schoof op naar de eerste startrij.

Formule Renault 3.5 op het Motorland circuit
De als derde gestarte Van Buuren kwam het beste weg en nam de leiding van de race voor Rowland en Vaxivière, de Nederlander was echter te vroeg vertrokken en kreeg 20 seconden straftijd waardoor Rowland de leiding erfde. Vaxivière, nochtans oppermachtig tijdens de trainingen maakte in de eerste ronde een foutje en moest na Jaafar ook nog Dean Stoneman (DAMS) voorbij laten.

Daarna veranderde er nog weinig aan het klassement, Van Buuren moest trachten zo ver mogelijk uit te lopen op zijn rivalen maar hij kon nooit 20 seconden voorsprong op Rowland bijeen rijden. De Nederlander kwam als eerste onder de vlag maar werd pas als vijfde geklasseerd na Rowland, Jaafar, Stoneman en Vaxivière. Nyck de Vries (DAMS) reed een uitstekende wedstrijd voor zijn debuut in de klasse en bereikte de meet op de zevende plaats. Beitske Visser moest opgeven in de opwarmingsronde met een geblokkeerde versnellingsbak.