van der Horst

Motorland Aragon: Race 2: Vaxivière snoept de Vries de zege af in laatste ronde

Vaxivière versus de Vries in race 2
Vaxivière versus de Vries in race 2
Nyck de Vries had bijna zijn eerste zege behaald in de Formule Renault 3.5, op het circuit van Motorland Aragon reed de Nederlander in een ingekorte race bijna van start tot finish aan de leiding. In de laatste ronde forceerde Vaxivière zich echter hardhandig een weg voorbij de Vries en won de “lange” race. De wedstrijdleiding onderzocht achteraf het inhaalmanoeuvre van de Fransman, maar besloot dat het om een wedstrijdincident ging en Vaxivière mocht zich definitief de winnaar van de tweede race noemen. Na de Vries werd Oliver Rowland (Fortec) derde, de Brit die zaterdag de eerste race won verlaat het Iberisch schiereiland als leider in de tussenstand van het kampioenschap.
  • LTF
Start race 2
Start race 2
Wegens de regen werd de race op gang getrokken achter de safety car maar het zicht bleef zo slecht dat na een tijd de rode vlag werd boven gehaald. Een klein half uur later werd de race opnieuw gestart maar ook nu weer achter de safety car. Wanneer het veld eindelijk werd losgelaten was Nyck de Vries het beste weg en de Nederlander sloeg onmiddellijk een kloofje op zijn naaste achtervolger Vaxivière. De Fransman vocht echter terug en halveerde zijn achterstand alvorens beide rijders de pits indoken voor de bandenwissel.

Podium race 2
Podium race 2
Bij Lotus verliep de pitstop iets sneller en Vaxivière kwam de baan op in het zog van de Vries. De Nederlander leek de situatie te controleren tot in de laatste bocht Vaxivière zich naast de Vries zette. Beide wagens raakten elkaar en de Fransman die meer snelheid had stormde alsnog op de zege af. Na zijn overwinning in de eerste race behaalde Oliver Rowland nu de derde plaats, wat hem genoeg punten opleverde om de leiding in het kampioenschap te behouden. De vierde plaats was voor Tio Ellinas (Strakka), Tom Dillmann (Carlin) sloot de top vijf af. Meindert van Buuren reed een mooie inhaalrace die hem van de dertiende startplaats naar de zesde positie bij de meet bracht.

Motorland Aragon; Uitslag race 2:

01. Matthieu Vaxivière (Lotus) 19 ronden
02. Nyck de Vries (DAMS) +3.459
03. Oliver Rowland (Fortec) +9.926
04. Tio Ellinas (Strakka Racing) +20.518
05. Tom Dillmann (Carlin) +26.285
06. Meindert van Buuren (Lotus) +29.111
07. Jazeman Jaafar (Fortec) +32.629
08. Alfonso Celis Jr (AVF) +34.717
09. Roberto Merhi (Pons) +48.122
10. Bruno Bonifacio (Draco) +48.303

Foto's: World Series by Renault
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 26 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorland Aragón.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons