van der Horst

Motorland Aragon: Magnificent Magnus pakt felbevochten tweede WTCR-zege

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Hoewel racelang onder zware druk van Cupra-rijder Rob Huff, wist Gilles Magnus zijn gisteren verworven pole te verzilveren met een briljante want felbevochten zege. Teamgenoot Nathanaël Berthon van zijn kant weerstond aan de druk van Mikel Azcona om de laatste podiumtrede in te palmen. In de puntenstand klimt Magnus naar de tweede plaats achter Azcona.
  • Powercars
Gilles Magnus houdt Rob Huff af
Gilles Magnus houdt Rob Huff af
Euforie in het Belgische Comtoyou-kamp nadat Gilles Magnus dankzij een goede start en de prima topsnelheid van de Audi's tot op de finishlijn wist vast te houden aan zijn leiderspositie. De jonge Antwerpenaar leverde een perfecte prestatie af door zo goed als foutloos te blijven en de veel ervarener Huff nooit langszij te laten komen.

De Brit had bij de start van een net niet gelukt inhaalmaneuver van Ehrlacher op Magnus geprofiteerd om in één klap zowel de Elzasser als Berthon voorbij te snellen. Contact tussen Berthon en Ehrlacher leidde achteraf tot wat ergernis bij de Lynk & Co-rijder die evenwel net als de overige Cyan Racing-vertegenwoordigers verder in het veld terug zou vallen. Net als Azcona boekte ook Norbert Michelisz  plaatswinst, de Hongaar zou na een eenzame race als vijfde aantikken.

Gilles Magnus & Nathanaël Berthon
Gilles Magnus & Nathanaël Berthon
Op enkele tientallen meters afstand ontsponnen zich racelang twee bijzonder gesmaakte duels tussen enerzijds Magnus-Huff en Berthon-Azcona, de Spanjaard was als achtste gestart maar toefde al vroeg in vierde stelling nadat hij onder meer Nagy, Urrutia en Yann Ehrlacher was voorbijgegaan. De Spanjaard die in race 2 als derde van start gaat, sprokkelde belangrijke punten nu Magnus in de stand tot op acht punten is genaderd.

Gilles Magnus: "Rob maakte het me niet makkelijk. Hij was erg snel, ik mocht geen fouten maken en uiteindelijk kreeg ik in de laatste ronde een probleem met de benzinetoevoer. Ik meldde op de radio dat ik gek werd, mijn hartslag sloeg tilt, ik heb net drie jaar van mijn leven verloren!  Maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de zege mee naar huis te nemen en eindelijk een echte overwinning te behalen, startend vanop de pole. Ik ben zo blij, ook met de vele  punten voor het kampioenschap"

Uitslag Race 1

Kampioenschap na Race 1
 

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 26 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragón.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons