van der Horst

Motorsport Games breidt uit naar 18 disciplines met ook GT Pro en LMP3

Team Belgium - Audi R8 LMS
Team Belgium - Audi R8 LMS
Na een succesvolle eerste editie van de FIA Motorsport Games in Vallelunga in 2019, was SRO genoodzaakt om in 2020 het evenement uit te stellen naar dit jaar tengevolge van de coronapandemie. Toch bleef het team van Stéphane Ratel niet bij de pakken zitten en keken zij vooruit naar het evenement dat dit jaar verhuist naar het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Terwijl er vorig jaar al een eerste uitbreiding gepland stond van zes naar maar liefst vijftien disciplines, komen er voor 2021 nog eens drie extra disciplines bij.
Vorig jaar maakte de organisatie bekend dat er een gevoelige uitbreiding aan zat te komen op zowel circuit als karting, met als nieuwigheid dat ook rally vanaf de tweede editie deel zou uitmaken van de "Olympische Spelen" van de motorsport. Nu komen daar minstens drie categorieën bij. Terwijl twee jaar geleden de GT Cup alleen openstond voor Pro-Am line-ups, werd vorig jaar bekend gemaakt dat professionele piloten ook hun kans kregen in een sprintrace. Vanaf dit jaar zullen de GT profs nu ook een endurance race afwerken.

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Ook de LMP3's zullen vanaf deze editie hun intrede maken. Ratel wilde al langer de prototypes in de Motorsport Games verweven en dat wordt vanaf dit jaar werkelijkheid. Als laatste wordt de autoslalom toegevoegd aan het programma waarmee het aantal disciplines op 18 komt te staan. Hiermee krijgen de Belgen misschien extra kansen nadat het de eerste editie afsloot met twee medailles. De FIA Motorsport Games zullen tussen 29 en 31 oktober plaatsvinden in en rond Marseille met Circuit Paul Ricard als kloppend hart.


Foto's: FIA Motorsport Games - Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 28 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons