van der Horst

Naomi Schiff naast Henk Haane in Tatuus van GH Motorsport

Naomi Schiff
Naomi Schiff
Vorig seizoen zagen we tijdens de openingsrace van de toenmalige Special Open Trophy Henk Haane en Naomi Schiff nog samen aan de slag in een zeer competitieve Wolf, maar door het opdoeken van de SOT gingen hun wegen uit elkaar. Aan de vooravond van de openingsrace van de Supercar Challenge komend weekend op Circuit Zandvoort worden ze opnieuw teamgenoten in de Divisie Superlights op de nagelnieuwe Tatuus PY012 van GH Motorsport.
Naomi Schiff / Henk Haane - Wolf GB08
Naomi Schiff / Henk Haane - Wolf GB08
“Voorlopig hebben we een budget en een akkoord voor twee raceweekends”, aldus Dirk Vermeersch, zaakvoerder van LePlan GT Wines  die de sportieve activiteiten van Naomi Schiff behartigt.
“We zijn achter de schermen druk in de weer om een volledig seizoen rond te krijgen en ook Naomi in de Tatuus aan de start te krijgen van de 24 Hours of Zolder. Verder zal Naomi uiteraard ook het seizoen verder afwerken in de Chinese Clio Cup waar ze twee poles neerzette en twee wedstrijden won. Maar door een vermeende jumpstart moest ze een overwinning uit handen geven. Ook in de VW Scirocco R Cup China reed ze zich in de kijker met een knappe tweede plaats. Ondanks het feit dat ze nog maar 19 jaar is, is ze toch zeer matuur en dat vertaalt zich ook in goede prestaties op de piste. Hopelijk went ze zeer snel aan de Tatuus, want zowel voor Naomi, Henk als het team van Glenn Haverals wordt het kort dag”.

Tatuus PY012 - GH Motorsport
Tatuus PY012 - GH Motorsport
Glenn Haverals: “We zijn ten eerste zeer verheugd dat we Naomi in ons team krijgen. Ze kent Henk, was eerder al onderweg met een Wolf, die toch nauw aanleunt bij de Tatuus en daarenboven hebben we al eens kunnen samenwerken toen ze samen met Dirk een wedstrijd reed in een Radical. En ze heeft bovendien niet stil gezeten en verder aan haar ervaring gewerkt. Daarenboven is Naomi ook publicitair interessant en we hopen uiteraard dat het budget voor de rest van het seizoen ook in de goede richting gaat".
"Wat de Tatuus betreft heb ik er persoonlijk veel vertrouwen in als ik de werking zie binnen de fabriek met een eigen windtunnel, enz. Bovendien krijgen we een volledige dag les inzake de wagen en zal een ingenieur aanwezig zijn in Zandvoort. We kunnen starten met een goede basis set up en we hebben donderdag een ganse dag om de piloten te laten wennen aan de wagen en samen met de ingenieur te bouwen aan een goede compromis. Het is nu nog te vroeg om prognoses te maken, maar we gaan trachten er het beste van te maken en zo hoog mogelijk te scoren.”Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op maandag 14 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons