Franciacorta: Opnieuw Day - Hezemans en Villeneuve op podium

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet Camaro
Alon Day heeft zich met een perfect weekend richting de leiding in de voorlopige tussenstand voor het Europees Kampioenschap NASCAR gehesen. De regerende kampioen won, na de zaterdagrace, vandaag ook de slotrace in het Italiaanse Franciacorta. Loris Hezemans, beste Junior, hield ex-F1-kampioen Jacques Villeneuve af, die op zijn beurt zijn tweede podium op rij scoorde. Beste Belg was Stienes Longin die met een vierde plaats in een minder weekend in Italië nog de schade beperkte en respectievelijk teamgenoot Nicolò Rocca en Ander Vilariño vooraf ging. Marc Goossens, gisteren nog een kandidaat voor de zege, viel ditmaal uit met motorproblemen.
Podium ELITE 2 Franciacorta
In de Elite 2 race was Florian Venturi primus, nadat de 18-jarige Fransman gisteren opgaf. Vandaag had de Go Fas Racing -rijder meer geluk en pakte hij vanaf de pole niet alleen de snelste ronde, maar vooral ook de tweede zege uit zijn carrière. PK Carsport-rijder André Castro sloot als tweede af, weliswaar op meer dan 15 seconden van winnaar Venturi. De eerste algemene zege voor de Amerikaanse Rookie lijkt evenwel louter een kwestie van tijd. Lasse Sorensen, die gisteren bij zijn NASCAR-debuut meteen won, mocht vandaag de laatste podiumtrede inpalmen. Puntenleider Giorgio Maggi eindigde vierde en behoudt daarmee de kop in de tussenstand. Beste Belg was Bert Longin op de 8e plaats, terwijl Jerry De Weerdt 19e eindigde.

Alon Day - CAAL Racing
In de voorlopige tussenstand prijkt Alon Day zoals vermeld aan de leiding in ELITE 1 met 107 punten. De tweevoudig kampioen is de enige die voorlopig de kaap van 100 punten rondde en pakt met zijn dubbelezege de leiding over van Ander Vilariño. De eerste kampioen in het EK NASCAR doet na de opgave van gisteren een slechte zaak en tuimelt naar P5 op 15 punten achterstand. De Spanjaard moet Stienes Longin (99) en Junioren Loris Hezemans (97) en Nicolò Rocca (95) voorlaten. Marc Goossens is zesde, op 22 punten van de leiding. In Elite 2 leidt zoals vermeld Giorgio Maggi (104), voor Vittorio Ghirelli (100) en Martin Doubek en Pierluigi Veronesi (beide ex aeqo op 86). Beste Belg is Jerry De Weerdt (8e met 76 punten).

De volgende afspraak van de NASCAR Whelen Euro Series is in het weekend van 1 en 2 juni in het Britse Brands Hatch.