van der Horst

Franciacorta: Eerste zege voor Lasse Sorensen – negende plaats voor Bert Longin

Lasse Sorensen - Dexwet-df1 Racing
Lasse Sorensen - Dexwet-df1 Racing
Lasse Sorensen (Dexwet-df1 Racing Camaro) heeft zaterdag de ELITE 2 race te Franciacorta gewonnen, zijn eerte zege in de NASCAR Whelen Euro Series. Myatt Snider en Giorgio Maggi vervoegden hem op het podium. Bert Longin (PK Carsport) kwam als negende over de lijn, Jerry De Weerdt (BRAXX Racing) werd veertiende en tweede in de Legend Trophy.
Bij de start verloor de als tweede gestarte Sorensen een plaats terwijl Florian Venturi zich een comfortabele voorsprong aanmat. Maar na vijf ronden moest de Fransman zijn wagen aan de kant zetten toen de motor alle dienst weigerde. PK Carsport rijder Andre Castro nam de leiding over maar hij werd als zijn schaduw gevolgd door Sorensen. Na een herstart op zes ronden van de finish kreeg Castro problemen met de wagen en moest de leiding overlaten aan Sorensen die won voor Snider en Maggi. Justin Kunz en Advait Deodhar maakten de top vijf vol.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American NASCAR Weekend.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons