van der Horst

Navarra: Stefan Rosina zet Reiter Lamborghini op pole – WRT stevig in top 10

Blancpain Reiter - Lamborghini Gallardo FLII GT3
Blancpain Reiter - Lamborghini Gallardo FLII GT3
Stefan Rosina heeft de Blancpain Reiter Lamborghini die hij dit weekend deelt met Marc Basseng op de pole gezet voor de kwalificatierace van morgenvoormiddag. In de ultieme Superpole sessie was de Slovaak op een natte piste maar nipt twee van de drie Belgian Audi Club Team WRT Audi’s te snel af, de wagen #13 van Stippler/Sandström (+0.065s) en de #12 van Jarvis/Mayr-Melnhof starten morgen respectievelijk als tweede en derde. De kampioenschapleidende WRT Audi #11 van Vanthoor/Ortelli was in Q1 en Q2 meteen bij de pinken maar liet in Q3 een kleine steek vallen door ‘maar’ de zevende chrono (+0.492s) op de tabellen te noteren. De Sebastien Loeb Racing McLaren #9 (Parente/Loeb) realiseerde de vierde tijd (+0.151s) op een circuit dat de wagen in principe zeer goed moet liggen.
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #32
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #32
De verraderlijk omstandigheden zorgden ook voor een verrassing in superpole met de aanwezigheid van de Gentleman Trophy AF Corse Ferrari #50 van Michele Rugolo (P8 +0.790s). De Nissan GT Academy Team RJN Nissan GT-R Nismo GT3 #35 van Lucas Ordonez en Alex Buncombe haalde de Superpole maar kon omwille van mechanische problemen niet deelnemen aan de sessie, de #35 neemt de 10e plek in op de grid. Onze landgenoot Wolfgang Reip verging het minder goed, zijn vijftiende tijd in Q2 en de elfde chrono van zijn Amerikaanse teammaat Steve Doherty in Q1 waren niet genoeg voor een plek in Q3. Zij starten morgen dan ook als zeventiende aan de kwalificatierace in hun zwarte Nissan GT-R met startnummer #32. De Vita4One BMW die met Yelmer Buurman achter het stuur in de vrije trainingen al mooie dingen liet zien, kwam in de regen niet verder dan P11. Vooral Chandhok had wat moeilijkheden om zich aan te passen aan de BMW Z4 komende van de Seyffarth Mercedes SLS.

Start Grid Qualifying Race
Start Grid Qualifying Race










Foto's: Fabre/SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op zaterdag 28 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Navarra.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons