van der Horst

NEC Formule Renault 2.0: Silverstone: Race 1: Dubbel voor ART Junior Team

Aurélien Panis - ART Junior Team
Aurélien Panis - ART Junior Team
Het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap is dit weekend in Silverstone aan zijn tweede manche toe. Op het Engelse circuit wordt er gereden in het kader van het BES weekend. De eerste race werd al op zaterdag gereden en resulteerde in een dubbel voor het ART Junior Team, Levin Amweg won voor Aurélien Panis. De derde plaats was weggelegd voor Jake Hughes die uitkomt voor Mark Burdett Motorsport.
De beide ART rijders plaatsten zich op vrijdag al op de eerste startrij voor de race en behielden hun posities gans de wedstrijd. Ook de plaatsen drie en vier bleven ongewijzigd tegenover de kwalificatie, Jake Hughes klom op de laagste podiumplaats en Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing) werd vierde. Het had de hele morgen geregend en de piste lag er nog nat bij wanneer de race van start ging. Na twee ronden achter de safety car werden de wagens losgelaten voor een ingekorte race, maar de toestand van de baan noopte aan tot voorzichtigheid en inhalen was dus moeilijk. Steijn Schothorst (Manor MP Motorsport) slaagde daar wel in, de jonge Nederlander schoof op van de achtste startplaats naar de vijfde stek bij de aankomst. Louis Delétraz, die Monza verliet als leider in het kampioenschap, kwam ditmaal niet verder dan de dertiende plaats.

Foto: NEC Frmule Renault 2.0Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons