van der Horst

NEC Formule Renault 2.0: Silverstone: Race 2: Eerste zege voor Seb Morris

Seb Morris - Fortec
Seb Morris - Fortec
De Brit Seb Morris (Fortec) behaalde in het voorprogramma van de BES race op Silverstone zijn eerste overwinning in de NEC Formule Renault 2.0 European Cup. Morris won de tweede race op het Engelse circuit voor de ART Junior Team rijder Callan O’Keefe, die voor het eerst op het podium mocht plaats nemen. Nederlander Steijn Schothorst werd derde en neemt daarmee de leiding in het kampioenschap over.
Steijn Schothorst - Manor MP Motorsport
Steijn Schothorst - Manor MP Motorsport
Onder een zwak zonnetje en op een droge baan ging op zondag de tweede race voor de NEC Formule Renault European Cup van start. Polesitter Seb Morris kwam niet al te best weg bij de start en kreeg het onmiddellijk aan de stok met zijn teammaat Ben Barnicoat. Achter de twee leiders volgden Callan O’Keeffe en Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing), maar de Zwitser moest in de negende ronde de wedstrijd verlaten met technische problemen. Ondertussen had Morris wat afstand kunnen nemen en moest Barnicoat zijn tweede plaats verdedigen tegenover een opzittende O’Keefe, in de strijd beschadigde Barnicoat een achterband en moest de pit opzoeken. O’Keefe zette nu de jacht in op de leider Morris maar hij geraakte er niet meer voorbij. Na Schothorst werd Matthew Graham (AVF) vierde, Jake Hughes maakte de top vijf vol voor Ryan Tveter, Ukyo Sasahara en Robin Hansson.

Foto's: NEC Formule Renault 2.0European CupDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 25 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons