van der Horst

Sebring: Zege voor Toyota van Alonso - Porsche wint GTE

Toyota TS050 #8 - Alonso-Nakajima-Buemi
Toyota TS050 #8 - Alonso-Nakajima-Buemi
Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi hebben de 1000 Miles of Sebring gewonnen in hun Toyota TS050 nadat ze gisteren al de pole pakten. De Japanse constructeur domineerde van start tot finish, de startnummer 8 had altijd een kleine marge op de zusterwagen tot net over halfweg. Toen kwam José-Maria Lopez in aanvaring met een Aston Martin uit de GTE Am-klasse en verloor de nummer 7 een ronde op Alonso en co. Mikhael Aleshin, Vitaly Petrov en Brendon Hartley mochten in de SMP Racing BR1 mee naar het podium, zij eindigden uiteindelijk op elf ronden van de winnaar.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
De vierde plaats algemeen en de zege in LMP2 was voor de Jackie Chan DC Racing Oreca van Heinemeier-Hansson, King en Stevens. In een sterk bevochten GTE Pro-klasse was de zege nipt voor de Porsche #91 van Giammaria Bruni en Richard Lietz. Op de streep hadden zij net geen seconde bonus op de BMW M8 GTE van Martin Tomczyk, Nick Catsburg en Alexander Sims. De Ford van Priaulx, Tincknell en Bomarito sloot de top drie af. Maxime Martin en Alex Lynn eindigden als negende in hun Aston Martin, één plaats voor de zusterwagen van Sorensen, Thiim en Turner. Ook in GTE Am won Porsche, met de Dempsey-Proton Racing #77 van Ried, Andlauer en Campbell.

--- Uitslag FIA WEC 1000 Miles of Sebring 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 16 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 1000 Miles of Sebring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons