van der Horst

Neuville als leider naar slotdag in Sardinië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville gaat als leider naar de slotdag van de Rally van Sardinië, de zesde WRC-manche. De Oostkantonner reed in zijn Hyundai i20 WRC een ijzersterke middaglus en zette zo Jari-Matti Latvala op dik zestien seconden. De Belg hoeft alvast niet meer te vrezen voor mannen uit de achtergrond en kan zich volop concentreren op het duel met de Fin.
  • Prospeed Competition
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Zaterdagochtend knabbelde Latvala in zijn Volkswagen Polo WRC flink aan zijn achterstand en kwam hij terug tot op drie seconden, maar Neuville zette na de middag de situatie met twee besttijden recht. Hij verdedigt zondag een voorsprong van zestien seconden. Er moeten nog vier proeven, goed voor 40km, worden afgewerkt. De Belg kan zondag zijn tweede overwinning boeken in het WRC, na Duitsland in 2014.

Wereldkampioen Sebastien Ogier volgt al op een minuut kwart, Dani Sordo, teamgenoot van Neuville, kijkt al aan tegen een achterstand van dik twee minuten.

Andreas Mikkelsen en Mads Østberg waren ook lang in strijd voor het podium maar beide Noren vielen uit de strijd. Mikkelsen crashte, Østberg moest zijn Fiesta met mechanische problemen aan de kant zetten.

In WRC2 herstelde de Fin Teemu Suninen de orde en gaat opnieuw aan kop in zijn Skoda Fabia R5.

Foto: RIP/Ferraro - Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sardinië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons