van der Horst

Neuville leidt in Sardinië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville gaat vrijdag na de ochtendlus aan de leiding van de Rally van Sardinië, de zesde manche van het WRC. De Belg sprong met twee besttijden naar de koppositie. De Hyundairijders is wel in een stevige strijd verwikkeld met de Volkswagen van Jari-Matti Latvala.
Na een korte showproef donderdagavond, die naar Sebastien Ogier ging, was het vrijdag tijd voor het echte werk. Jari-Matti Latvala en Sebastien Ogier, weerom geplaagd door zijn rol als veger, speelden even haasje over, maar de wereldkampioen verloor in het tweede deel van de ochtendlus de voeling met de leiders vooraan. Ogier staat wel nog op het virtuele podium maar volgt al op 23 seconden van de leiders

Dat zijn Jari-Matti Latvala en onze Belg Thierry Neuville die zich eindelijk nog eens in de debatten kan mengen. De Belg kwam een besttijd op de derde proef van de dag bovenaan piepen en zette zich met een tweede opeenvolgende scratch zelfs helemaal op kop van de wedstrijd. 

Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) en Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo WRC) volgen op plaats vier en vijf.

Vrijdag staan er nog vier proeven op het programma. De rally eindigt zondag, na negentien klassementsproeven.

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sardinië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons