van der Horst

New Race Festival: Ivan Bellarosa pakt pole - Belgium Racing snelste GT

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Ivan Bellarosa heeft de pole positie gepakt voor de eerste race van de Belcar Trophy. De Avelon Formula bolide hield de Deldiche-Norma af met meer dan een seconde en de zusterwagen van Burrick/Delafosse stond reeds op meer dan twee seconden, van nabij gevolgd door de Wolf van Kumpen/Longin/Beliën. Derdaele/Hoevenaars klokten af op net geen vijf tellen als snelste GT. Net als eerder vandaag was ook de last-minute inschrijving van Sluys/Jonckheere primus bij de toerismes, waardoor we in alle drie de vermelde gevallen dezelfde koplopers kennen als eerder vandaag. Perreira/Dumont waren snelste in de BMW M235i Cup tenslotte.
Deldiche Racing - Norma 20FC
Deldiche Racing - Norma 20FC
De poletijd (1:29.447) van Bellarosa werd pas op het einde van de sessie genoteerd, al vertoefde de Italiaan quasi de ganse kwalificaties vooraan het pak. Hij verberterde stelselmatig zijn besttijd, al moest de Italiaanse Wolf-fabriekspiloot wel een halve seconde toegeven op zijn tijd van tijdens de test vanochtend. Dat kan evenwel te maken hebben met een plotse regenbui die een half uur voor de start van de kwalificaties het asfaltlint te Terlaemen blank zette. Dat vermoeden wordt bevestigd door het feit dat Sam Dejonghe tijdens de kwalificaties voor de Supercar Challenge eveneens een pak sneller ging. De Wolf van Kumpen/Longin/Beliën klokte de vierde chrono in 1:31.810, twee tellen sneller dan vanochtend. De wagen onder vlag van Bas Koeten Racing kampte evenwel met problemen aan het paddle shift-systeem, waardoor de rijders moesten schakelen met de pook in plaats van aan het stuur. "We moesten manueel schakelen, dat is niet zo gunstig", doet Anthony Kumpen zijn relaas. "Daarnaast hebben we ook pech gehad met het verkeer, maar ik maak me niet al te veel zorgen want ik heb al snellere tijden geklokt."

Van der Horst Motorsport - BMW M3 GT4
Van der Horst Motorsport - BMW M3 GT4
Bij de BMW Clubsports was de wagen van Convents/Convents/Hermans primus met een chrono van 1:57.845. Dankzij de inschrijving van Van den Broeck/Voet heeft de Clio van Piessens/Beliën ook concurrentie in zijn klasse, maar de youngsters hielden hun merkgenoten af met meer dan een seconde. Bart Van Samang, stuurde de MSE Mini naar een chrono van 1:45.640, maar volgens de Limburger zit er nog een pak meer snelheid in de potente zwarte bolide. Bij de toerismes was zoals vermeld Sluys/Jocnkheere de snelste, al zaten merkgenoten met Nico Verdonck op minder dan een halve seconde.

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De sessie werd eenmaal onderbroken met de rode vlag na een zeer zware sortie van de Wolf #46 van Hudspeth/Belotti. De zusterbolide, die de voorlopige pole bezette, kwam in de slotmonuten in aanraking met de BMW M235i van Redant/Mattheus. Volgens Bert Redant ging Bellarosa in de Wolf GB08 plots op de rem staan waardoor de M235i de intrinsiek veel snellere proto niet meer kon ontwijken. "Na de Rea is de Wolf mij voorbij gegaan en plots remde hij hard, waarna ik hem niet meer kon ontwijken. Naar de reden heb ik het raden, maar dit soort gedrag is wat mij betreft onverantwoord."

Lees ook: Redant: "Opeens gooide een proto voor mijn neus alles dicht" 

Update 17:30

De Avelon Formula Wolf GB08 van Hudspeth/Belotti komt dit weekend niet meer in actie. De wagen is te zwaar beschadigd om tijdens de nacht nog te repareren.

--- Uitslag Kwalificaties Belcar Trophy & BRCC New Race Festival 2015 (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 9 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons