van der Horst

New Race Festival: Voorbeschouwing Johan Huygens en Kris Cools

Johan Huygens en John Dewilde konden na hun eerste doortocht in het Belcar Endurance Championship te Spa met enige fierheid een mooie derde plaats in Belcar 1 aan hun palmares toevoegen. Dit met de knappe 991 gt3 cup van EMG Motorsport. Zoals na afloop van de race werd meegedeeld, zou Dewilde passen voor de race die komend weekend zal plaatsvinden te Circuit Zolder, in het kader van New Race Festival. Wie Dewilde zijn plek zou innemen, werd nog even stilgehouden maar menig autosportliefhebber kon wellicht vermoeden dat het Kris Cools zou worden, een bekende binnen het FSA Team.
  • Dreamdrive
‘Cools was sowieso een logische plaatsvervanger voor John’, verklaart Huygens. ‘We kennen elkaar door en door en hebben samen reeds meerdere successen geboekt, waaronder enkele podiumplaatsen in het BGDC Kampioenschap 2016 met de kampioenstitel tot gevolg. Groot voordeel is ook dat Kris het team kent, de manier van werken, enzovoort. Kortom, we hebben er allebei vertrouwen in dat dit wederom een vruchtbare samenwerking zal worden. Nu goed, zoals steeds in mechanische sporten zijn er tal van factoren die kunnen bepalen of er al dan niet mag gevierd worden na afloop maar na onze derde plaats te Spa is het vertrouwen al een pak groter, het onbekende is er af, we kennen de wagen beter én het team is ook meer op elkaar afgestemd. Dit kan alleen maar voordeel bieden bij het verloop van de koers.’

FSA Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 1 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons