van der Horst

New Race Festival: "Belcar is gewoon gezellig"

Johan en Michael Van Peperzeel
Johan en Michael Van Peperzeel
Dit jaar zien we in het Belcar Endurance Championship onder meer een Porsche 944 aan de start onder de vlag van het Nederlandse PG Motorsport. Vader en zoon Johan en Michael Van Peperzeel delen de bolide om zo hun eerste stappen te zetten in de circuitracerij. De knaloranje kleur van de wagen laat er geen twijfel over bestaan: de rijders komen vanuit het Noorden. Toch koos men heel bewust voor Belcar en meer bepaald het endurance-format van het Belgische kampioenschap uithouding.
PG Motorsport - Porsche 944
PG Motorsport - Porsche 944
"Vorig jaar in maart hebben zowel mijn zoon als ikzelf onze autosportlicentie behaald", licht vader Johan Van Peperzeel toe. "We hebben geopteerd om te investeren in een eigen auto en op aanraden van PG Motorsport is het de Porsche 944 geworden. Vervolgens moesten we de knoop doorhakken in welk kampioenschap we aan de start zouden staan en dat is uiteindelijk de Belcar geworden. Belangrijk punt voor ons is dat we ons amuseren; Belcar, dat is gewoon gezellig."

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR - Tjarco Jilesen - Paul Geeris
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR - Tjarco Jilesen - Paul Geeris
"Sowieso vind ik endurance racen ook leuker dan sprint, dus het format van het kampioenschap sprak ons meteen aan. Het is voor ons echter nog veel zoeken, vanzelfsprekend. In Spa verbeterden we elke ronde en dat is goed voor het vertrouwen. We moeten eigenlijk gewoon veel tracktime hebben om zo ervaring op te doen. Ook hier in Zolder geldt datzelfde, gisteren tijdens de trainingen knaagden we enkele seconden van onze besttijd, puur door de extra ervaring die we opdeden. Mogelijk zit er nog een 1:55 in, maar dat is denk ik toch het maximaal haalbare met de wagen; toch op semi-slicks."

PG Motorsport - Porsche 944
PG Motorsport - Porsche 944
"We kiezen er evenwel bewust voor om nog geen slicks te monteren. De wagen zou een pak sneller zijn, dat klopt, maar tot nu toe hebben we alle ervaring opgedaan met semi-slicks en om de zaken eenvoudig te kunnen vergelijken, blijft het voorlopig bij dat soort band. We weten echter dat er nog progressie mogelijk is en dat is belangrijk. Het kriebelt ergens wel om de slicks te proberen, maar dat is voor later. Vooralsnog gaan we ons toeleggen op de wedstrijd, nog veel leren en als het kan te vechten met de BMW Clubsport's, die zouden qua rondetijden vergelijkbaar moeten zijn met wat onze Porsche kan klokken."

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 3 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons