van der Horst

New Race Festival: Levente Losonczy naar winst

Levente Losonczy - ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR
Levente Losonczy - ALM Motorsport Honda Civic Type R TCR
De tweede wedstrijd van de TCR Europe werd gewonnen door Levente Losonczy. De ALM Motorsport Honda rijder kreeg de leiding in handen nadat de Hongaar onze landgenoot Giovanni Scamardi (SP Competition Cupra) voorbij ging en stand hield tegen teamgenoot Ruben Volt. Franco Girolami (Monlau Competition Cupra) vervolledigde het podium. Voor Scamardi was het al halfweg wedstrijd over and out nadat hij in de grindbak belandde.
Start 2024 TCR Europe Zolder Race 2
Start 2024 TCR Europe Zolder Race 2
Nochtans was Scamardi sterk gestart in de openingsfase van de race. De Henegouwer kon de leiding pakken en hield lang stand tegenover de rest van het veld. Maar naarmate de rondjes vorderden kwam de rest terug op hem. Vanaf de achtste ronde liep het mis voor Scamardi, want hij zakte als een steen weg in het veld, om uiteindelijk samen met Viktor Davidovski (PSS Racing Team by Monlau Cupra) in de grindbak aan de Rea te eindigen. De safety car neutraliseerde de race en we kregen drie ronden extra.

Door dit tumult kreeg Losonczy de leiding in handen. Bij de herstart probeerden teamgenoot Volt en Girolami het nog wel, maar de Hongaar hield goed stand. Felipe Fernández (GOAT Racing Honda) eindigde als vierde, terwijl Aurélien Comte (SP Competition Cupra) als meest bedrijvige piloot tijdens de race in de top vijf eindigde.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 19 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons