van der Horst

New Race Festival: Nieuwssprokkels op vrijdag

Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Met het New Race Festival te Circuit Zolder is het Belcar Endurance Championship aanbeland bij een serie van vier opeenvolgende bezoeken aan het Limburgse circuit. Meer nog, de rest van het kampioenschap 2017 zal worden afgewerkt op de thuisomloop van het kampioenschap, met de 24 Hours of Zolder als kers op de taart. Autosport.be sprokkelde enkele reacties bij de deelnemende teams in de aanloop naar de kwalificaties op zaterdag.
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
De Yokohama Racing Ford Mustang zal na het forfait bij de seizoensopener in Spa-Francorchamps ook in Zolder niet aan de start staan. "We hebben heel wat problemen gekend met toeleveranciers", zegt Yokohama Belgium-baas Olivier Hermans. "Bepaalde onderdelen lieten zelfs een maand op zich wachten en stuurden zo onze planning in de war. Ik denk trouwens dat er niet veel onderdelen zijn geweest die niet vertraagd waren. We hopen evenwel dat het lange wachten beloond zal worden; dat we dergelijk goed materiaal gaan hebben dat de stress van het wachten meteen vergeten is. (lacht) We hebben nachten doorgewerkt om de wagen klaar te krijgen, maar als je onderdelen niet hebt, sta je met de rug tegen de muur. Het team is echter enorm gemotiveerd om de wagen in orde te krijgen, ikzelf trouwens ook."

Lees ook: Belcar krijgt een Ford Mustang V8

Welkomstscherm Media Centre Circuit Zolder
Welkomstscherm Media Centre Circuit Zolder
Naast een nagelnieuw perscentrum, presenteerde Circuit Zolder vandaag ietwat verrassend ook een nieuwe website voor het Belcar Endurance Championship. Na enige jaren waarin het Belcar-kampioenschap het zonder een eigen website moest stellen, is dit een leuke opsteker. De website bevat momenteel een basis aan informatie, maar dat zal in de loop van het seizoen ongetwijfeld uitgebreid worden. U kan de website bezoeken via www.belcarendurance.be.

MSE - BMW M235i Racing Cup
MSE - BMW M235i Racing Cup
Zoals in onze vooruitblik op de wedstrijd gemeld, zal ook het Genkse MSE team weer aan de start staan. In tegenstelling tot de vorige jaren, opteren de Limburgers ditmaal voor een opvallende oranje-zwarte kleurenstelling. "Een ideetje van Peter Beckers en een ferme knipoog naar het verleden", vertelt Jef Van Samang. "De bestickering is gelijkaardig aan de ondertussen historische kleuren van de BMW 2002 tii."

Frank Thuriaux
Frank Thuriaux
Bij DVB Racing heeft men ondertussen het euvel kunnen verhelpen dat de Norma M20FC het ganse weekend in Spa teisterde. "We hadden in Spa in de mate van het mogelijke reeds een aantal dingen geprobeerd", licht teammanager Frank Thuriaux uit. "Op basis van onze vaststellingen zijn we dan in het atelier verdergegaan om de mogelijke andere oorzaken trachten te elimineren. We hebben het hele circuit in de auto afgelopen om zo tot de vaststelling te komen dat een aansluiting aan de Honda VTEC-motor de schuldige was. Je kan dus wel zeggen dat onze Norma hetzelfde probleem had als de McLaren van Stoffel Vandoorne in de F1, de trillingen van de wagen zorgden voor problemen bij de Honda-motor", lachtte Thuriaux.

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Puntenleider PK Carsport opteert dit weekend voor een nieuw type voorband. "We gebruiken nu voorbanden die iets breder zijn", legt Anthony Kumpen uit. "Dat zou een beter weggedrag moeten teweegbrengen, maar de set-up verandert natuurlijk ook. We moeten dus nog wat onderzoeken om de baanligging van de Wolf GB08 te verbeteren. Sowieso betekent het gebruik van bredere banden dat je je wat moet aanpassen, want bijvoorbeeld het sturen gaat stroever."

McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
McDonald’s Racing Belgium - Norma M20 FC
De McDonald's Racing Norma M20FC reed vanmorgen zijn allereerste kilometers nadat de wagen in een recordtijd opnieuw opgebouwd werd. "De bolide was vorige week betrokken bij een zware crash in het kader van een race van de VdeV Series", zegt François Bouillon. "Gelukkig was de monocoque niet geraakt, maar voor de rest heeft Triple One (het technische team achter de wagen n.v.d.r.) quasi alles moeten vernieuwen. Een geluk bij een ongeluk, we moesten bij de Norma-fabriek passeren op de weg terug naar België en konden daar alle nodige onderdelen oppikken. Ik vreesde wel voor problemen, want meestal duiken er wel kleine kwelduivels op na zo'n grote aanpassingen. De wagen reed evenwel vlekkeloos tijdens de trainingen, dus dat verraste me aangenaam."

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Ook de zusterwagen van Deldiche Racing kreeg tussen de seizoensopener en deze wedstrijd een stevige opfrisbeurt. "We hebben veel aangepast op onze Norma M20 FC", zegt teammanager Jim De Cock. "Origineel hadden we reeds tijdens de winter gepland om deze aanpassingen door te voeren, maar wegens een laattijdige levering van onderdelen, konden we de geplande werken niet eerder uitvoeren. Voor ons komt het er nu dus ook op aan de wagen te testen en te kijken of alles naar behoren werkt."

EuroRacing - Wolf GB08
EuroRacing - Wolf GB08
Bij EuroRacing zien we voor de eerste maal de Wolf GB08 aan de start van een Belcar-race. "De eerste wedstrijd moesten we aan ons voorbij laten gaan vanwege een begrafenis, maar nu zijn we van de partij", zegt teameigenaar Christophe Pampel. "We zijn echter vooral hier om ons te amuseren en ervaring op te doen met de wagen. Buiten een testsessie eerder dit jaar, is de bolide nog vrij nieuw voor ons. We hebben ook Marnik Battryn, die zijn debuut maakt in de autosport, op onze Radical. Tijdens de 24 Hours is het de bedoeling dat hij dan overstapt naar de Wolf. De Radical is eigenlijk een heel goede en leuke auto om je eerste stappen mee op het circuit te zetten. Ik heb vroeger ook met deze wagen gereden (o.m. tijdens de voorbije 24H of Zolder n.v.d.r.) en vond dat altijd plezant."

EuroRacing - Radical SR3 RS
EuroRacing - Radical SR3 RS
Verder lichtte vader Pampel ook een tipje van de sluier op betreffende de koningsrace van het seizoen. "Voor de 24 Hours of Zolder zullen we mogelijk fabriekspiloot Ivan Bellarosa aan boord hebben, al zijn die onderhandelingen nog bezig. Ik heb al een mondelinge toezegging, maar op de details is het nog wachten. Sowieso hebben we al vier piloten met mijn zonen Alexander en Maxim gekoppeld aan Pierre-Yves Rosoux en dus Marnik Battryn."

Foto's: Niels Vaeck, Martijn Wouters, Ronald Janssens, Circuit Zolder & PK Carsport pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 2 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons