van der Horst

Belcar krijgt een Mustang V8

Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Later dit seizoen zal het Belcar Endurance Championship opnieuw een Mustang op de deelnemerslijst krijgen. Afgelopen jaar reden er reeds twee Ford Mustangs mee, al ging het toen om relatief standaard exemplaren voorzien van een Ford 4 cylinder Ecoboost krachtbron. Olivier Hermans heeft echter de handen in elkaar geslagen met Chris Van Woensel om één van die exemplaren grondig onder handen te nemen, met als doel een deelname aan het Belcar Endurance Championship.
  • Powercars
Olivier Hermans
Olivier Hermans
"We hebben de Mustang van afgelopen jaar grondig onder handen genomen. Eerst en vooral gaan we overstappen op een krachtige V8-krachtbron van meer dan 500pk. We gaan ook een sequentiële versnellingsbak met paddle-shift systeem krijgen en vanzelfsprekend hebben we ook de ophanging, dempers, remmen enzoverder vernieuwd. De wagen is momenteel nog in opbouw en, als alles goed verloopt, zouden we aan de start moeten staan van de volgende wedstrijd in Zolder", vertelt Olivier Hermans.

Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
"Het initiële plan was om de seizoensopener hier in Spa te betwisten met de wagen, maar wegens een gebrek aan onderdelen kon de wagen niet volledig opgebouwd worden. De troepen van Chris Van Woensel laten evenwel niets aan het toeval over en zijn in alle rust de bolide aan het opbouwen. De bedoeling is om de wagen verder door te ontwikkelen de komende seizoenen op een verstandige manier binnen de beschikbare budgetten."

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons