van der Horst

New Race Festival: Wordt de kaap van dertig wagens gerond? (+ Deelnemerslijst)

Start Belcar Endurance Championship 2017
Start Belcar Endurance Championship 2017
Bij de Belcar-seizoensopener in Spa-Francorhamps moest een aantal wagens last minute forfait geven, waardoor uiteindelijk 25 bolides de handschoen opnamen in de enige Belcar-race in de Ardennen dit seizoen. Voor de eerste maal Circuit Zolder lijken de organisatoren hun beloftes in te lossen en zal de kaap van dertig deelnemers naar alle waarschijnlijkheid worden gerond. Naast een deelnemersveld dat numeriek knap oogt, staan er ook enkele leuke nieuwigheden op de entrylist ten opzichte van de vorige manche.
  • De Swert Opticiens
PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Dit weekend slaat het Belcar Endurance-startveld kamp op te Circuit Zolder voor een wedstrijd over 125 minuten. In een prestigieuze meeting verdelen de Belcar-deelnemers de tijd op de piste met onder meer de GT3-bolides uit de Blancpain GT Series en de TCR-wagens uit de TCR Benelux. Eerder meldden we reeds de terugkeer van de Euroracing Radical, de Wolf GB08 zusterbolide alsook de vertrouwde BMW M3 van het Antwerpse team. Ook is er natuurlijk de komst van de Chrisal Racing Lamborghini van Lagrange/Vanneste die zijn deelname aan de 24 Hours of Zolder komt voorbereiden.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
In Belcar 1 blijft Porsche monopolist. De Ford Mustang waarover we berichtten tijdens de seizoensopener in Spa is niet klaargeraakt en werpt de handdoek, al staat hij nog op de deelnemerslijst omdat hij nog niet officieel is afgemeld. Belcar 2 dikt wel aan, want naast de drie Norma's (Deldiche Racing, McDonald's Racing en DVB Racing) is er de vermeldde komst van de Euroracing Wolf GB08. Vanzelfsprekend is ook kampioenschapsleider PK Carsport weer van de partij, ditmaal met de reguliere bezetting van Bert Longin, Frank Beliën en Anthony Kumpen. Ook de gele Radical van Oracle Cars gepiloteerd door Jamie Morrow, Cédric Wauters en Eric Wouters tekent opnieuw present na de problemen in Spa.

MSE - BMW M235i Racing Cup
MSE - BMW M235i Racing Cup
Belcar 3 is de drukst bezette klasse, mede door de komst van de BMW M235i Racing Cup's van MSE (in nieuwe "historische" zwart-oranje bestickering) en Baelus/Lievens - beide afwezig tijdens de seizoensopener. Ook PG Motorsport tekent opnieuw present met de Porsche Cayman GT4. In Belcar 4 moet het voor Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes een koud kunstje zijn te zegevieren ten opzichte van de intrinsiek tragere merkgenoten Pampel/Pampel en Van de Water/Beyers/Deckers, zolang eerstgenoemden van pech gespaard blijven.

Convents - BMW Clubsport
Convents - BMW Clubsport
Belcar 5 was bij de seizoensopener het toneel voor een stevige strijd en dat belooft in Zolder niet anders te zijn. Vader en zoon Davy en Vincent Convents en Steve Raymakers trokken in Spa het laken naar zich toe en krijgen in de voorlaatst race voor de 24 Hours of Zolder versterking van Yannick Dupont. Mogelijk zien we in Belcar 5 ook de opname van de Carlier Racing BMW, die vooralsnog als enige ingedeeld is in Belcar 6.

Niels Lagrange & Pieter Venneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange & Pieter Venneste - Lamborghini Super Trofeo
Belcar 7, de gastklasse, telt deze wedstrijd drie deelnemers. Vooreerst is er de wagen die deze race misschien wel de meeste aandacht naar zich toe zal trekken: de machtige Lamborghini Huracán Super Trofeo in handen van Niels Lagrange en Pieter Vanneste. Lamborghini is back in Belcar en het team gaf al aan de zege in de 24 Hours of Zolder te beogen. In de gastklasse zien we ook de Radical van Longin/Batryn en de PG Motorsport Porsche 944, de enige wagen in de klasse die ook in Spa reeds aanwezig was.

Lees ook: PK Carsport domineert seizoensopener - Alle Norma's in de problemen
Lees ook: Lamborghini start ook in volgende wedstrijd Belcar

De actie begint op vrijdag, om 10:45, met een eerste vrije training over een uur, terwijl een tweede oefengalop de dag afsluit vanaf 15:55. Op zaterdag staat de kwalificatie op het menu om 13:05, terwijl op zondag om 12:30 het startsein wordt gegeven voor een race over 125 minuten.

--- Timing New Race Festival (pdf) ---
--- Deelnemerslijst Belcar New Race Festival (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck, Ronald Janssens & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 31 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons