van der Horst

Newsflash: 24H Spa: Wedstrijd stilgelegd met de rode vlag! (Update)

24 Hours of Spa 2014 stilgelegd
24 Hours of Spa 2014 stilgelegd
Na de ontelbare ongevallen besliste de wedstrijdleiding zonet de 24 Hours of Spa stil te leggen door middel van de rode vlag na de crash van zonet tussen de beide Ferrari's. Het is de eerste maal sinds 1993 dat dit gebeurt, toen na de dood van Koning Boudewijn. Autosport.be volgt de situatie ter plaatse op de voet.
Update 21:37

De reden van de rode vlag is dat Marcus Mahy, de piloot van de #111 Ferrari, per helikopter dient te worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Update 22:16

Marcus Mahy werd op het circuit gestabiliseerd en is naar het hospitaal in Luik overgebracht. De piloten wordt intussen gevraagd om terug plaats te nemen in hun auto's als voorbereiding op de herstart.

Update zondag 15:00

SRO liet zondag om 15u00 via een officieel persbericht weten dat Marcus Mahy zaterdagavond overgebracht werd naar het ziekenhuis van Luik. Mahy is voor het ogenblik bij bewustzijn en reageert op prikkels, de onfortuinlijke piloot is ook in staat zijn ledematen te bewegen. Mahy zal verder verzorgd worden in het CHU van Luik. SRO bedankt ook alle marshals alsook het veiligheids- en medisch team voor hun professionele en efficiënte aanpak gedurende deze editie van de 24 uren.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 26 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons