van der Horst

Nico Muller komt de Audi-troepen versterken

Nico Müller
Nico Müller
Op 2 & 3 september wordt in het Franse Lohéac de negende manche verreden van het World RX en de vierde manche van het European RX. Voor de eerste maal komt er een vierde wagen van eenzelfde team in actie; Namelijk een Audi S1 voor de Zwitserse DTM rijder Nico Muller.
Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Het is een beetje raden naar de reden waarom Nico Muller de troepen van EKS RX komt vervoegen, maar officieel zou het gaan om een weddenschap binnen een DTM test die Muller naar eigen zeggen verloor en hierdoor de banden van EKS moest gaan poetsen tijdens de WK manche in Barcelona. En het is ook een droom die uitkomt voor de Zwitser die de rallycrosscarrière van zijn kompaan volgt, voegde hij er nog aan toe.

Mogelijk uiteraard, maar als je ziet hoe de situatie er momenteel uitziet in het World RX voor regerend wereldkampioen Mattias Ekström, dan kan het ook naar onze mening een inspanning van EKS zijn om de VW Polo's van Kristoffersson en Solberg van zoveel mogelijk punten te beroven. Met vier wagens kan je beter oppositie voeren.

Ekström heeft reeds 53 punten achterstand op Kristoffersson en 18 punten op diens ploegmaat Petter Solberg. Dus een beetje hulp is welkom voor de Zweed, maar we weten niet of dit de rush van de VW Polo's zal kunnen stoppen.

Foto's: Audi AG - Johnny Loix Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 10 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Frankrijk.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons