van der Horst

Nieuw: TCR WORLD TOUR en TCR WORLD RANKING FINAL

WSC-baas Marcello Lotti komt met WTCR-alternatief
WSC-baas Marcello Lotti komt met WTCR-alternatief
Ter afronding van een rist persberichten uitgaande van Discovery Sports Events (DSE), FIA en TCR-rechtenhouder WSC Group Ltd., pakt deze laatste finaal uit met een vernieuwend platform voor toerwagens, de TCR WORLD TOUR en de TCR WORLD RANKING FINAL, gestoeld op de eerder vandaag gelanceerde TCR WORLD RANKING. Het nieuwe initiatief van WSC-baas Marcello Lotti biedt teams en rijders de mogelijkheid op wereldniveau te strijden op de beste omlopen en in de populairste kampioenschappen. De negen meetings van de TCR World Tour moeten als een alternatief worden gezien voor de FIA WTCR-serie die eind volgende maand wordt afgevoerd. Ook DSE houdt via de TCR World Ranking Final(e) nog een vinger in de pap.
De TCR WORLD TOUR bestaat uit negen meetings geselecteerd uit TCR goedgekeurde series wereldwijd, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de beste circuits en de meest in het oog springende kampioenschappen. Deelnemers aan de TCR WORLD TOUR worden beloond met 50% extra punten bovenop deze sowieso verdiend in meetings die voor de TCR WORLD RANKING in aanmerking komen. De eerste 15 rijders in het TCR WORLD TOUR-klassement kwalificeren zich rechtstreeks voor de TCR WORLD RANKING FINAL. Die zal elk jaar in samenwerking met DSE worden georganiseerd binnen de vier maand na afloop van de Tour.  Aan dit  groots opgezette treffen, gespreid over vier dagen met play-off-indeling, kunnen in totaal 60 piloten deelnemen: 15 rechtstreeks via de Tour plus de top-45 van de TCR WORLD RANKING. De TCR World Ranking Final kent titels toe aan rijders, teams en constructeurs.

De lijst met de geselecteerde evenementen die meetellen voor de TCR WORLD TOUR wordt binnenkort bekendgemaakt. De Tour zal vier continenten bestrijken, waarbij het seizoen in Europa begint.

 "De grote gemeenschap, sinds het begin van het TCR-concept door WSC opgebouwd, krijgt met dit platform de mogelijkheid op mondiaal niveau te blijven concurreren" licht Marcello Lotti zijn plan toe. "Tegelijkertijd is dit initiatief bedoeld om de samenwerking met de promotors van de regionale en landelijke series te versterken. Samenwerking die het niveau van de TCR WORLD TOUR-meetings zal opkrikken op vlak van zichtbaarheid, media-aandacht en sfeer alsook lokale rijders de kans zal geven zich te meten met een sterk, internationaal veld. Het biedt constructeurs ook kansen om nauwere relaties aan te gaan met hun raceklanten en hun trouw aan het merk te vergroten.
Bovendien zal de betrokkenheid van lokale promotors, concurrenten en fans bij een dergelijk wereldwijd plan sterke communicatiestromen en connectiviteit opleveren. Die zal de populariteit van TCR nog verder doen groeien. Omdat de automarkt vandaag met thermische, hybride en elektrische motoren in drie segmenten is opgesplitst,  heeft WSC een hybridesysteem ontwikkeld dat beschikbaar zal zijn voor die TCR-series die er om vragen."


Foto: WSC Ltd.

 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 14 oktober 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons