van der Horst

WSC lanceert TCR World Ranking

TCR World Ranking
TCR World Ranking
World Sporting Consulting (WSC), eigenaar van het TCR-handelsmerk, lanceert vandaag zijn nieuw concept, de TCR WORLD RANKING voor rijders. Dit wil wereldwijd de prestaties van alle rijders die racen met TCR-specificatieauto's in TCR goedgekeurde evenementen in de verf zetten.
  • Skylimit Events
Vanaf 1 januari 2021 werden de resultaten van elke piloot in rekening gebracht, rekening houdend met  twee coëfficiënten: de serie waaraan ze deelnamen en de grootte van het startveld.
De serieweging is onderverdeeld in vijf categorieën: internationale, regionale, nationale, uithoudings- en andere sprintraces. De tweede coëfficiënt houdt rekening met het aantal auto's dat aan elke meeting deelneemt, waarbij evenementen met meer dan 20 auto's de meeste punten opleveren.
Er wordt rekening gehouden met de resultaten van de laatste 20 races. Rijders die meer dan 30 weken niet hebben geracet, zien hun oudste resultaten geschrapt tot ze terugkeren naar de competitie.

Op basis van twee seizoenen noteert de TCR World Ranking nu de scores van 928 piloten, met ca. 320 raceresultaten per jaar die tot de berekening bijdragen. De ranglijst wordt elke woensdag om middernacht (Centraal-Europese tijd) bijgewerkt.

Met meer dan 1.100 auto's die volgens de technische voorschriften zijn gebouwd, is TCR een van de meest succesvolle autosportconcepten ooit, en de schaal en het niveau van de concurrentie in TCR is immens. Daarom  was het absoluut logisch om de TCR World Ranking te lanceren, geïnspireerd op andere populaire sporten, maar tot nu toe niet in de autosport gebruikt", aldus WSC Group-president Marcello Lotti.

Een kijkje op de ranking leert ons dat Comtoyou-rijder Franco Girolami momenteel het klassement aanvoert voor Ma Qing Hua, Yann Ehrlacher, Salvatore Tavano en Mike Halder. Mikel Azcona,Niels Langeveld, Kevin Ceccon, Kasper Jeansen en Jordan Kox vervolledigen de top-10. Frédéric Vervisch noteren we op P19, Gilles Magnus op P35.

Meer details op www.tcr-worldranking.com.

Foto: WSC Ltd.


 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op vrijdag 14 oktober 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons