van der Horst

Nieuwe GP3-bolide voorgesteld (+ Foto's)

GP3/16
GP3/16
Op de vooravond van de Grote Prijs F1 van Italië te Monza werd de nieuwe GP3-bolide die vanaf volgend jaar gebruikt zal worden, voorgesteld. De wagen onderscheidt zich vooral van zijn voorganger door een scherpere neuspartij en de geëvolueerde aerodynamica. Naast het nieuwe chassis is werd er ook gekozen om van motor te wisselen. De AER-krachtbron maakt plaats voor een 3,4 liter V6 motor van 400 pk ontwikkeld door Mecachrome.
  • Shopa
GP3/16
GP3/16
Het nieuwe chassis van de GP3/16 is zo ontworpen dat het meer plaats biedt aan grote rijders. Naast het comfort werd ook de veiligheid verbeterd; de wagen is zo ontworpen dat hij voldoet aan de veiligheidsstandaard die dit jaar van toepassing is in de Formule 1. De aangepaste aerodynamica, waarbij vooral de hertekende neuspartij opvalt, moet er voor zorgen dat inhalen gemakkelijker wordt.

Mecachrome V6 motor
Mecachrome V6 motor
Ook het in toom houden van de ontwikkelingskosten was een van de streefdoelen bij het ontwerpen van de GP3/16. De ontwikkelingswagen heeft er nu al vijf testdagen in Frankrijk en Spanje opzitten. De eerste exemplaren van de GP3/16 worden begin 2016 aan de teams geleverd.


Foto's: GP3 Series  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons