van der Horst

Nogaro: Martin kan WRT net niet van de zege houden - Podium voor Ide

Podium kwalificatierace Nogaro
Podium kwalificatierace Nogaro
WRT rekende tijdens de kwalificatierace in Nogaro, na het verlies van de #1 Audi eerder op de dag, vooral op de van pole gestartte #3 van de beide Stéphane's (Ortelli en Richelmi). Ortelli kon in het begin een gaatje slaan, maar zodra Maxime Martin de #77 BMW van Team Brasil overnam en meteen snel onderweg was, kreeg Richelmi het heel moeilijk om de zege veilig te stellen. Enzo Ide mocht ook nog mee naar het podium na een mooie inhaalrace vanop de zevende startpositie.
Een schuiver van de #84 Bentley zorgde bij de start voor heel wat verwarring
Een schuiver van de #84 Bentley zorgde bij de start voor heel wat verwarring
De #3 en #4 WRT Audi's namen bij het doven van de lichten de beste start, met tussen beide de #77 Team Brasil BMW van Dirk Müller. Het trio kon meteen een gat slaan in de eerste ronde, Maximilian Buhk spinde namelijk met de #84 Bentley in de tweede bocht, wat voor de nodige verwarring zorgde bij de achteropkomende wagens. De grootste slachtoffers waren hun teamgenoten in de #83 Bentley én de #6 Phoenix Racing Audi, hun race eindigde nog voor hij goed en wel begonnen was in de grindbak. Ook de #73 MRS GT Racing Nissan van Craig Dolby deelde in de klappen, waardoor ook deze na één ronde de handdoek diende te gooien in de pitlane.

De gehavende #55 Attempto Racing McLaren
De gehavende #55 Attempto Racing McLaren
Kevin Estre bleef tijdens diezelfde fase in zijn #55 Attempto Racing McLaren ook niet uit de problemen, de gehavende bolide kon zijn wedstrijd wel verderzetten, weliswaar met de nodige schade aan de neus. Estre ging in de beginfase zelfs voorbij Nick Catsburg in de #88 Reiter Lamborghini om vervolgens het stuur te laten aan Rob Bell, die de steile opmars verderzette. Na de herstart, nodig om de gestrandde #88 Lamborghini weg te takelen, ging de Brit ook al voorbij aan de #2 en #4 WRT Audi's.

Maxime Martin dichtte snel het gat met de leidende Audi
Maxime Martin dichtte snel het gat met de leidende Audi
Vooraan kon Martin jammer genoeg niet optimaal van de tussenkomst van de safety car profiteren om een aanval te wagen op de leidende #3 WRT Audi. Het duo sloeg wel meteen een nieuwe kloof bij de herstart, daarachter zagen we een positiewissel tussen de beide WRT Audi's. Ide's teamgenoot Christopher Mies ging vrij eenvoudig voorbij James Nash in de #4 WRT Audi, die even later in de absolute eindfase nog een pitstop maakte en zodoende pas als elfde aantikte. Met nog enkele minuten op de klok verloor de gehavende #55 McLaren nog een potentiële podiumplaats door problemen, Enzo Ide werd alzo nog de lachende derde.

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 5 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons