van der Horst

Norisring: Rookies blijven scoren

Marcus Armstrong - Prema Theodore Racing
Marcus Armstrong - Prema Theodore Racing
Het FIA F3 European Championship ken teen grilling verloop met steeds andere winnaars. Op de Norisring behaalden zo rookie rijders Marcus Armstrong en Jüri Vips hun eerste zege. De derde race ging naar Daniel Ticktum nadat de Brit in de tweede race nog het slachtoffer was van een zware crash. Marcus Armstrong eindigde in alle drie races in Duitsland op het podium en is de nieuwe leider in het kampioenschap, Ticktum volgt op een punt.
  • Circuit Zolder
Daniel Ticktum - Motopark
Daniel Ticktum - Motopark
In een rustige eerste race ging de zege naar Marcus Armstrong (Prema Theodore Racing), hij ging Ralf Aron (Prema Theodore Racing) en Jehan Daruvala (Carlin). Daniel Ticktum (Motopark) pakte de vierde plaats, Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) sloot de top vijf af. Bij de start van de tweede race kreeg Ticktum zijn wagen niet aan de praat en werd hij bij de start aangereden door Ameya Vaidyanathan. Jüri Vips (Prema Theodore Racing) won de race voor teamgenoot Armstrong en Keyvan Soori Andres (Van Amersfoort Racing). De wagen van Ticktum raakte hersteld voor de laatste rijder en de Brit won dan nog zowaar deze race. Vips en Armstrong pakten de overige podiumplaatsen in een wedstrijd die drie safety car interventies kende.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons