van der Horst

Norisring: zeges voor Mortara en Wittmann

Start race 1
Start race 1
Edoardo Mortara (Mercedes) en Marco Wittmann (BMW) zijn de grote winnaars van de DTM-meeting afgelopen weekend op de Norisring. Niet alleen wonnen ze beiden een race, ze stonden in beide wedstrijden op het podium. Timo Glock (BMW) werd tweemaal pas tiende en ziet zo de beide heren over hem wippen in de tussenstand. Gary Paffett werd in de eerste wedstrijd nog tweede en behoudt zo de leiding in de tussenstand. De Brit heeft nog zes punten voorsprong op zijn Zwitserse merkgenoot. Mercedes deed de geschiedenis van Norisring eer aan door vier van de zes podia in te palmen al had het aan BMW, vooral Wittmann, een taaie tegenstander. Audi had het weer erg zwaar met een zevende plaats van Nico Müller op zondag als beste resultaat.
Edoardo Mortara - Silberfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport
Edoardo Mortara - Silberfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport
Mortara, vertrokken vanop de pole, won op zaterdag zijn tweede wedstrijd op de Norisring na zijn eerdere succes twee jaar geleden. Ondanks bandenproblemen in de aanvangsfase en een naderende Paffett in de slotfase, boekte de Zwitser zijn tiende zege in zijn 100ste DTM-race. De Brit eindigde uiteindelijk op 0,6 seconden van Mortara en maakte er een Mercedes-dubbel van, niet de eerste dit seizoen. Hiervoor diende hij eerst voorbij de BMW's van Philipp Eng en Wittmann te geraken. Lokale held Wittmann, geboren in Fürth, niet ver van Nuremberg, werd uiteindelijk derde. Eng zakte nog naar P5 ten voordele van Paul di Resta die zo ook zijn titelkansen gaaf hield. Audi kende alweer een deplorabele race met geen enkele RS5 in de punten.

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Op zondag ging het al iets beter voor Audi met twee wagens in de punten maar als zevende en achtste kan de titelverdediger uit Ingolstadt hier onmogelijk tevreden mee zijn. Wie wel tevreden kon zijn was Wittmann die won voor bijna-eigen publiek. De wijze waarop de Duitser vanop de zevende plek zich naar de leiding vocht door in de 24ste ronde Mortara in te halen was ronduit indrukwekkend. In zijn negende poging lukte het Wittmann eindelijk om 'thuis' te winnen. Mortara werd tweede en kende een zo goed als perfect weekend. Verrassend derde, na een nog meer verrassende pole, was de Spanjaard Daniel Juncadella (Mercedes) die zo zijn eerste pole en zijn eerste podium in de DTM te pakken heeft. Een andere opvallende prestatie was er nog voor de Nederlander Robin Frijns die zijn Audi van P16 naar P8 reed. Paffett eindigde buiten de punten en ziet zo Mortara en Wittmann dichter komen.

UITSLAG RACE 1
UITSLAG RACE 2

Tussenstanden
Rijders

1. Gary Paffett (Mercedes) 99
2. Edoardo Mortara (Mercedes) 93
3. Marco Wittmann (BMW) 92
4. Timo Glock (BMW) 92
5. Paul di Resta (Mercedes) 87
...

Teams
1. Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport 165
2. BMW Team RMR 145
3. Mercedes-AMG Motorsport Petronas 142
4. Mercedes-AMG Motorsport Remus 114
5. BMW TEam RMG 100
...

Merken
1. Mercedes 421
2. BMW 313
3. Audi 122

Foto's: DTM
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons