van der Horst

Nova Proto Benelux introduceert Nova-Norma Driver Trophy 2021

McDonald's Racing - Norma M20 FC
McDonald's Racing - Norma M20 FC
De Norma Driver Trophy keert dit jaar terug in het Belcar Endurance championship, maar wijzigt wel van naam. Voortaan spreken we van de Nova-Norma Driver Trophy. Elke rijder, waaronder ook gastrijders, die een Norma CN prototype bestuurt tijdens een van de manches van het Belcar Endurance Championship komt in aanmerking om punten te pakken. Punten zijn er voor de top tien in de race alsook voor de snelste rijder in de wedstrijd en tijdens de kwalificatie.
  • STX Motorhomes
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Punten kunnen behaald worden in alle zes manches van het Belcar Endurance championship. De puntenverdeling in de race is als volgt, vijftien punten voor de eerste Norma-rijder, twaalf voor de tweede plaats en tien voor de derde. De plaatsen vier tot en met tien krijgen respectievelijk nog 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt. De rijder die de snelste ronde rijdt in de kwalificatie krijgt een extra punt alsook de rijder die de snelste ronde neerzet in de race.

Op het einde van het seizoen zullen de drie eerste rijders in het kampioenschap een trofee ontvangen en bovendien uitgenodigd worden voor een testsessie met de nieuwe Nova Proto NP02. De enige vereiste om deel te nemen is dat de Norma wordt voorzien van de “Nova-Norma Driver Trophy” banner op de achtervleugel.

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op dinsdag 6 april 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons