van der Horst

Nürburgring 1000: 41 wagens aan de start – BMW in Pro Cup

De meest opvallende beelden uit 2013
41 wagens verschijnen komende weekend aan de start van de seizoensfinale van de Blancpain Endurance Series, de “iRacing.com Nürburgring 1000”. Hoewel de naam doet vermoeden dat de wedstrijd over 1000 kilometer loopt, betreft het de facto een race over 6 uren, de winnende HTP Motorsport Mercedes van het trio Schneider/Götz/Buhk legde vorig jaar dan ook 916 kilometer af. Uiteraard draait het dit weekend allemaal rond de titels in de verschillende klassen, met de nadruk op Laurens Vanthoor die momenteel de Pro Cup aanvoert. Autosport.be komt hier later nog uitgebreid op terug en beperkt zich nu tot een blik op de deelnemerslijst.
Triple 888 Racing - BMW Z4 GT3
Triple 888 Racing - BMW Z4 GT3
In de Pro Cup vallen er niet veel wijzigingen te noteren, met als voornaamste feit de terugkeer van Triple 888 Racing. Het Britse team verscheen eerder dit seizoen al aan de start van hun thuismanche op Silverstone, maar komt dankzij een volledig nieuwe line-up ditmaal uit in de topklasse. De zwarte BMW Z4 GT3 #888 wordt dan ook bemand door uithoudingsspecialist Warren Hughes, Jody Firth en fabrieksrijder Alexander Sims. 
 
Paul Ricard: Kwalificaties en race in beeld gebracht
Alexandre Premat keert dit weekend terug achter het stuur van de ART Grand Prix McLaren #98, nadat hij in Paul Ricard en Spa zijn zitje had moeten afstaan aan Nicolas Lapierre, die dit weekend weer verhinderd wordt door zijn verplichtingen voor Toyota in het WEC. Bij HTP Motorsport is Maximilian Buhk weer van de partij, de kampioen van 2013 kan normaal gezien geen aanspraak meer maken op de titel in de Sprint en Endurance Series, maar voert momenteel wel het algemene Blancpain GT klassement aan. De Duitser vervoegt dit weekend het duo Dusseldorp/Afanasiev op de #85 (voorheen bijgestaan door Lucas Wolf en Xavier Maassen in Spa), terwijl Nico Verdonck weer team vormt met Bernd Schneider en Harold Primat op de #84.
 
Monza: De race in beeld gebracht
Bij WRT wordt er na de succesvolle 24 uren van Spa teruggegrepen naar de twee vaste trio’s, met Marc Basseng en Cesar Ramos naast Laurens Vanthoor op de #1, en Frank Stippler, Christopher Mies en James Nash op de Audi #3. Tot slot keert het Chinese Brothers Racing Team terug na een afwezigheid in Spa.
 
In de Pro-Am Cup verschijnen enkele opvallende nieuwe namen aan de start. Zo zal GP2-rijder Stéphane Richelmi zijn GT-debuut maken bij WRT. De pijlsnelle Monegask won eerder dit jaar nog in de straten van Monaco en zal de WRT Audi #4 delen met Christian Kelders en Jean-Luc Blanchemain. Audi Race Experience (normaal actief in de VLN) koos voor een startnummer van maar liefst vier cijfers, opmerkelijker is echter de volledig Zwitserse bemanning op de Audi #1000. Rahel Frey en DTM-rijder Nico Müller zullen namelijk de wagen delen met meervoudig ski kampioen Didier Cuche. GT Russian Team wisselt na hun debuut in Spa alweer van wagen, en verruilt de McLaren voor een Mercedes in de Eifel. 

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN ENDURANCE SERIES NURBURGRING 1000 ----

Foto's: Vincent Wouters, SRO/Decancq 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 15 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons