van der Horst

Nürburgring: Audi domineert vrije training

#26 Saintéloc Audi
#26 Saintéloc Audi
De twee grootste kandidaten voor de titel, de Audi's #1 van WRT en #26 van Saintéloc, domineerden de enige vrije training op zaterdagochtend. Het Saintéloc-exemplaar van Ortelli/Sandström/Guilvert was ietsje sneller dan de #3 WRT Audi terwijl kampioenschapsleider Laurens Vanthoor de top drie afsloot in zijn #1 WRT Audi. De volledige top drie werd dus ingenomen door de wagens uit Ingolstadt, die nog lijken te profiteren van een gunstige Balance of Performance.
#84 HTP Motorsport Mercedes
#84 HTP Motorsport Mercedes
De #84 HTP Motorsport Mercedes die Nico Verdonck deelt met Bernd Schneider en Harold Primat tikte mooi als vierde aan. Iets lager in de uitslag, op een zestiende plaats, vinden we ook de Bentley #8 van Jérôme D'Ambrosio terwijl de zusterwagen als dertiende eindigde. Helemaal onderaan eindigden verrassend ook twee Audi's, het WRT-exemplaar met startnummer 4 ging de #25 Saintéloc bolide ingeschreven in de Gentleman-klasse vooraf.

--- Uitslag vrije training BES Nürburgring 2014 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 20 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons