van der Horst

Nürburgring: McLaren wint alweer - Ide net naast podium

Start BGTSSC Main Race Nürburgring
Start BGTSSC Main Race Nürburgring
Na de zege tijdens de Endurance-manche van vorig weekend in Paul Ricard was er vanmiddag op de Nürburgring weer een Garage 59 McLaren aan het feest tijdens de Sprint-wedstrijd aldaar. Ditmaal zegevierde de #58 van het ervaren duo Rob Bell en Alvaro Parente. Gisteren was de zege tijdens de kwalificatierace nog voor Enzo Ide en Christopher Mies, maar zij moesten zich vandaag tevreden stellen met een plaats nipt naast het podium. Ide is wel wederom de snelste Belg.
Garage 59 McLaren 650S GT3
Garage 59 McLaren 650S GT3
Enzo Ide nam een goede start maar moest toch zijn meerdere erkennen in Bell en de McLaren. Kort daarna kwam ook ex-F1 rijder Will Stevens opzitten en passeerde onze landgenoot. Stevens noch Rene Rast konden echter de leider nog bedreigen, zij eindigden als tweede in de WRT Audi #28. De grootste concurrenten van Ide en Mies in het kampioenschap, Bernd Schneider en Jules Szymkowiak, finishten als derde in de HTP Mercedes #86.

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch nam de start vanop de vijfentwintigste plaats in de WRT Audi #1, ze konden hun problemen van gisteren achter zich laten en de Kortrijkzaan vocht zich samen met Laurens Vanthoor terug tot de zevende plaats. Zo scoren ze toch enkele punten in een anders miserabel weekend. Net daarachter tikte Maxime Martin in de #98 Rowe Racing BMW als achtste aan, vlak voor de zusterauto. Pech was er voor Maxime Soulet, zijn Bentley kreeg tijdens de beginfase een tik mee van een ISR Audi en liep een lekke band op. Een extra pitstop betekende teveel tijdsverlies om nog een kans te maken op punten.

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 3 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons