van der Horst

Nürburgring: Extra deelnemers voor Sprint Cup finale

Start BGTSSC Nürburgring 2016
Start BGTSSC Nürburgring 2016
Volgend weekend valt met de manche op de Nürburgring alweer het doek over de Blancpain GT Series Sprint Cup. Maar liefst vijf duo's worden gescheiden door slechts zes punten en dus is de strijd voor de titel net zo onvoorspelbaar als het weer in de Eifel. Begin volgende week blikt Autosport.be uitgebreid vooruit. Ook het deelnemersveld is weer op volle sterkte voor het sluitstuk, met wederom 35 GT3's op het appel. Grote blikvanger is uiteraard het debuut van de Lexus RC F GT3, waarover eerder deze week reeds werd bericht.
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Zowel ROWE Racing als Strakka Racing zetten de wagen die ze voor de Hongaroring (noodgedwongen) moesten thuis laten terug in. Bij ROWE Racing nemen Markus Palttala en Philipp Eng daardoor elk weer plaats naast hun respectivelijke teamgenoten Jesse Krohn (#98) en Antonio Felix Da Costa (#99), al zal Eng hoogst waarschijnlijk voorrang geven aan zijn titelkansen in de ADAC GT Masters en dus vervangen worden. Bij Strakka Racing werden de line-ups nog maar eens gewijzigd en zien we Steijn Schothorst plaatsnemen naast Jonny Kane op de McLaren 650S GT3 #43. Nick Leventis blijft een opvallende afwezige binnen zijn eigen team.

GRT Lamborghini Huracán GT3
GRT Lamborghini Huracán GT3
Rinaldi Racing en Grasser Racing Team brengen elk een extra wagen aan de start. Een derde Oostenrijkse Lamborghini Huracán GT3 (#82) wordt in de Eifel bemand door Rolf Ineichen en Tom Dillmann. Rinaldi Racing schreef een tweede Ferrari 488 GT3 in voor Matteo Malucelli en Rinat Salikhov, waardoor het aantal deelnemers in Pro-Am aangroeit tot zes. Helaas keert de Attempto Racing Porsche 911 GT3 R die in Hongarije werds bemand door Kevin Estre en Klaus Bachler, niet terug voor een tweede opeenvolgende optreden. 

--- DEELNEMERSLIJST BGT SPRINT CUP NÜRBURGRING (PDF) ---

LEES OOK: Enzo Ide krijgt streekgenoot Frédéric Vervisch naast zich
LEES OOK: Lexus maakt Blancpain GT Series debuut met Emil Frey Racing


Foto's: Arne Simons & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 7 september 2017.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons