van der Horst

Nürburgring: Lexus maakt Blancpain GT Series debuut met Emil Frey Racing

Emil Frey - Lexus RC F GT3
Emil Frey - Lexus RC F GT3
Zoals u eerder dit jaar al op Autosport.be kon lezen zal de Lexus RC F GT3 volgend weekend haar Blancpain GT Series debuut maken op de Nürburgring. Na een ontwikkelingsjaar in de VLN en een volledige campagne in de International GT Open de voorbije maanden is de Japanse GT3 eindelijk klaar om het hoogste niveau te betreden. Emil Frey Racing brengt in de laatste manche van de Sprint Cup een exemplaar van de RC F GT3 aan de start voor Albert Costa en Stéphane Ortelli, waar de wagen het zal opnemen tegen acht andere GT3-constructeurs. Deze deelname is meer dan waarschijnlijk een voorbode op een (semi-)fabrieksprogramma in 2018.
Emil Frey - Lexus RC F GT3
Emil Frey - Lexus RC F GT3
Lexus lijkt met de laatste versie van RC F GT3 eindelijk haar zaken op orde te hebben; na drie overwinningen (en twee pole posities) is Emil Frey Racing in de running voor de titel in het GT Open kampioenschap. Bij de Zwitserse equipe tempert men echter de verwachtingen en beschouwt men de BGTS-deelname als een test, vooral omdat de wagen tot dusver enkel op Michelin en Dunlop rubbers heeft gereden. Hoewel Emil Frey Racing thuis is in de SRO-paddock, zal het voor het team bovendien ook de eerste deelname zijn aan de Sprint Cup.

"We hebben al bewezen tot wat de RC F GT3 in staat is en nu is het moment aangebroken om met het programma nog een stap hoger te gaan," aldus technisch coordinator Hannes Gautschi. "We hebben geen grote ambities en mikken niet meteen op punten, we gebruiken deze race gewoon als een test om te achterhalen waar we staan in dergelijk competitief veld."

Foto's: Lexus/DecancqSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 5 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons