van der Horst

Ogier boekt eerste zege in Corsica

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier heeft op autoritaire manier de Rally van Corsica gewonnen. Hij haalde het in zijn Volkswagen Polo WRC voor de Hyundai i20 van Thierry Neuville en de Volkswagen Polo van de Noor Andreas Mikkelsen.
  • Skylimit Events
Ogier legde de basis van zijn overwinning op de eerste dag waar hij op alle vier de proeven de besttijdenklokte op een weergaloze manier. De Franse wereldkampioen kon de rest van de rally controleren om zo een hiaat op zijn palmares op te vullen. Ogier won nog nooit op Corsica. 

De tweede plaats van Thierry Neuville werd op de slotdag niet meer bedreigd. De Belg moest wel ruim driekwart minuut toegeven op Ogier. Andreas Mikkelsen drong niet meer aan en plaatst zo een tweede Volkswagen op het eindpodium.De Noor pakte wel nog een puntje op de Power Stage.

Jari-Matti Latvala, winnaar van die Power Stage, werd vierde in de derde Volkswagen, voor de DS3 van de Ier Craig Breen die opnieuw een knappe wedstrijd reed. 

Ogier komt dankzij zijn winst op een zucht van de titel. De Fransman telt 195 punten, dat zijn er 68 meer dan Andreas Mikkelsen. Er zijn dit jaar nog 84 punten te verdienen. De volgende rally is Catalunya.

Foto: Sophie Graillon



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons