van der Horst

Ogier diept voorsprong uit in Corsica

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier heeft zaterdagochtend zijn voorsprong op Thierry Neuville in de Rally van Corsica nog verdiept. De Volkswagenrijder toonde zich weliswaar minder autoritair dan vrijdag.
De ochtendlus liet zich net als vrijdag kenmerken door twee monsteretappes waarvan de eerste de kaap van de 50 kilometer dik overschreed. Het was Kris Meeke die verwoestend uithaalde op de eerste proef van de dag. Hij klokte maar liefst 17 seconden sneller dan de rest. Zijn démarche werd echter niet verdergezet want op de volgende proef brak hij een wiel en moest hij de DS3 WRC op kant zetten.

Andreas Mikkelsen was de snelste van de ochtendlus met een tweede tijd op de openingsproef en een gedeelde scratch op de tweede. De Noor verkleint het gat op leider en teamgenoot Ogier tot minder dan een minuut en neemt Thierry Neuville in het vizier. De Belgische Hyundai-rijder opende met een matige zesde tijd maar blijft na zes van de tien klassementsproeven wel tweede in het algemene klassement.

De Volkswagen van Jari-Matti Latvala staat op plek vier, de tweede DS3 van Craig Breen staat knap vijfde, Hayden Paddon volgt in de Hyundai als zesde, net voor de Ford van Eric Camilli.

In WRC2 staat er geen maat op Elfyn Evans die zijn Fiesta R5 zelfs netjes tussen de WRC's zet op plaats negen.

Foto: Volkswagen Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 1 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons