van der Horst

Ogier grijpt leiding in Duitsland

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Overname van de macht in de rally van Duitsland, want Sebastien Ogier heeft zijn teamgenoot Andreas Mikkelsen opzij gezet. Ogier haalde uit op de Panzerplatte en neemt in zijn Volkswagen Polo WRC de leiding van de rally na tien van de negentien klassementsproeven.
Ogier opende zaterdag de jacht op Mikkelsen. Na de eerste passage op de Panzerplatte Arena proefde de Fransman al even van de leiding, maar moest die meteen daarna weer afstaan. Ogier sloeg echter genadeloos toe op de Panzerplatte, een marathonproef van ruim 40 kilometer. Daar zette hij iedereen op ruim tien seconden. De wereldkampioen leidt nu met 13.2 seconden voorsprong op Mikkelsen. "We opteerden voor gekruiste banden. Maar in de ene bocht hadden we onderstuur, in de volgende overstuur", aldus Mikkelsen.

Thierry Neuville maakte in zijn Hyundai i20 WRC enkele foutjes op het vochtige parcours en staat nu derde, maar wel al op 26.8 seconden. "Op vier kilometer van de finish verloren we ook de servo. We zijn blij dat we er zijn", getuigde Neuville na de Panzerplatte. Hij moet beginnen opletten van teamgenoot Dani Sordo die op 1.6 seconde komt van Neuville.

Stéphane Lefebvre crashte in zijn DS3 WRC op de Panzerplatte. De proef werd stilgelegd. Het duurde even voor Lefebvre en zijn co Gabin Moreau uit de wagen konden bevrijd worden. Ze zijn beide bij bewustzijn en naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de organisatie.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons