van der Horst

Ogier heeft de zege in zicht

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Met nog drie KP’s of een 50-tal km voor de boeg ziet het er goed uit voor regerend wereldkampioen Sebastien Ogier die geen risico’s neemt en tracht de rally te controleren. De twee laatste KP’s van de derde wedstrijddag gingen naar de Citroëns van Loeb en Meeke, maar meer dan waarschijnlijk wordt Volkswagen de grote winnaar met voorlopig drie wagens op het podium.
  • De Swert Opticiens
Ogier doet het opvallend rustig en daardoor kon ploegmaat Latvala tijdens de voorlaatste wedstrijddag een minuut goed maken op zijn teamgenoot. Maar met nog drie KP’s te gaan is het verschil tussen Ogier en Latvala toch nog 42 seconden, terwijl de derde Volkswagen van Mikkelsen volgt op 1min50. De Noor heeft dan weer 53 seconden voor op zijn landgenoot Ostberg. Verder noteren we een vijfde en zesde plaats voor de Hyundai’s van Sordo en Neuville die amper gescheiden worden door 4,7 seconden. De Spanjaard en de Belg konden opschuiven nadat Tanak en Evans tijd verloren. De Citroëns van Loeb en Meeke vochten zich een weg terug en met een negende en tiende plaats komen ze opnieuw in de punten.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 25 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons