van der Horst

Ogier naar slotdag als leider

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Sebastien Ogier mag in de Rally van Duitsland voor het eerst sinds lang nog eens als leider naar de slotdag van een WRC-manche. De Franse kampioen reed zaterdag ijzersterk in zijn Volkswagen Polo WRC en zette de tegenstand op ruime achterstand met nog vier proeven voor de boeg op zondag. Thierry Neuville mag mikken op het podium.
  • LTF
Ogier was zaterdag dominant. Hij kroop eerst naar zijn Noorse teamgenoot Andreas Mikkelsen toe, en greep hem bij de keel bij de eerste doortocht op de Panzerplatte. Zaterdagmiddag diepte de Fransman de kloof uit, zodat hij zondag kan beginnen controleren. Hij kan in Trier zijn derde seizoenszege pakken. Het is al van de Rally van Zweden geleden dat Ogier nog eens de champagne kon ontkurken.

Andreas Mikkelsen kon het tempo niet aan en krijgt ook de hete adem van Thierry Neuville en Dani Sordo (beide Hyundai i20 WRC) in zijn nek. De Belg reed een voortreffelijke middaglus met onder meer een besttijd op Bosenberg. "Op de Panzerplatte verloor ik het vertrouwen naar het einde toe, en had ik wat last van onderstuur", aldus Neuville die wel nog van het virtuele podium duikelden want ook Dani Sordo sterk na de middag. De Spanjaard volgt op 3.6 seconden van Mikkelsen en verdedigt een voorsprong van amper 0.4 seconden op Neuville. Het trio staat wel al op ruim een halve minuut van de leider.

Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) en Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) staan voorlopig op positie vijf en zes. Zij klommen na de middag wel een plaatsje op na de opgave van Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) die aan de kant moest met een alternatorprobleem.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons