van der Horst

Ogier pakt vierde wereldtitel in Spanje. Neuville naar 2de positie

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Zoals verwacht heeft de Fransman Sébastien Ogier zich na een nieuwe zege in de Rally van Catalonië verzekerd van een vierde wereldtitel op rij aan het stuur van zijn VW Polo. De Fransman behoort nu tot de allergrootste rallyrijders op aarde, maar om zijn landgenoot Sébastien Loeb van zijn troon te stoten met negen titels zal hij nog enkele jaren moeten doorgaan.
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
De Fransman hoefde zelfs niet eens te winnen om, met nog twee rally’s te gaan, reeds in Spanje zijn vierde titel binnen te halen. Maar hij kon het niet laten om Sordo terug te pakken die door zijn goede startpositie kon heersebn op het Catalaanse onverhard. Vanaf zaterdag stond er asfalt op het menu en ondanks zijn reputatie van asfaltspecialist, moest de Hyundai rijder zijn meerdere erkennen. Ogier pakte ook nog eens twee extra punten tijdens de power stage. Ogier behaalde dit seizoen voorlopig vijf zeges en met de rally’s van Engeland en Australië nog te gaan kan hij zijn aantal nog aandikken.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Nu de kampioen is gekend is de strijd om de tweede plaats des te interessanter. Onze landgenoot Thierry Neuville begon aan de Rally van Spanje met een achterstand van 15 punten op de Noorse VW rijder Mikkelsen die tweede stond na zijn kopman Ogier. Mikkelsen ging echter in de fout en Neuville pakte in Spanje de derde plaats na Ogier en zijn ploegmaat en thuisrijder Sordo. Hierdoor scoort Neuville 15 punten en dat is exact vodoende om ex aequo met Mikkelsen op de tweede plaats te komen.


Top 3 Rally van Catalonië 2016
Top 3 Rally van Catalonië 2016
Neuville maakt dus kans om voor de tweede maal in zijn carriere de vice titel te pakken. Maar ook Paddon, Sordo en zelfs Latvala kunnen nog de vice titel pakken. Het wordt zodoende toch nog een spannende seizoenslot na opnieuw een jaartje suprematie van de Franse VW rijder Ogier. Voor de tweede en derde podiumplaats gaat het tussen Hyundai met Neuville, Sordo en Paddon en Volkswagen met Mikkelsen en Latvala.

Foto's: RIP 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 17 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons