van der Horst

Ogier ploetert best in Catalunya

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier leidt in zijn Volkswagen Polo WRC de Rally van Catalonië na vier klassementsproeven. De Franse wereldkampioen leidt voor Thierry Neuville (Hyundai i20) en zijn Finse teamgenoot Jari-Matti Latvala.
De regen is nog altijd aanwezig in en rond Salou en heeft het Catalaanse onverhard omgetoverd in een modderbrij. Neuville leek daar vrijdagochtend niet al te veel problemen mee te hebben. De Belg klokte meteen een besttijd en nam zelfs even de leiding van de rally. Hij staat momenteel op een tweede plaats, op 4.4 seconden van de leider.

Dat is Sebastien Ogier. De Franse wereldkampioen klokte nog geen besttijd maar staat op regelmaat aan de leiding. Jari-Matti Latvala staat op 5.7 seconden van de leider. De Fin klokte wel al twee besttijden.

Dani Sordo staat in zijn Hyundai voorlopig vierde op ruim tien seconden in zijn thuisrally. Andreas Mikkelsen, de winnaar van vorig jaar, is vijfde op 13.5 seconden. 

De grootste pechvogel is voorlopig Kris Meeke. De Brit reed zich vast in een diepe geul en sloeg over de kop. Hij is pas negende op 1:10.6.

Vrijdagmiddag moet dezelfde lus van drie proeven nog eens worden afgewerkt.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 14 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons